(P) Cele mai bune trucuri pentru a-ți proteja telefonul

De Unica.ro, pe

Ți-ai luat un telefon nou, te înțelegi de minune cu el și cu funcțiile sale, ai instalat deja o mulțime de aplicații (cele mai multe sunt de online shopping, știm) așa că planul tău acum este să-l păstrezi cât mai mult timp.

Pentru a face acest lucru, trebuie să ții cont de câteva trucuri care îi protejează componentele fizice și îi păstrează performanțele timp îndelungat.

Folosește un cod de siguranță

Nu trebuie să ai cine știe ce documente secrete în telefon pentru a folosi un PIN și cod de siguranță la deblocarea lui. Este o măsură care îți protejează datele în cazul în care acesta îți e furat.

Astfel, restricționezi accesul la conținutul, aplicațiile și conturile tale celui care ți l-a luat. Sigur că nu este o metodă infailibilă și că hackerii știu o mulțime de trucuri ca să rezolve această problemă. Dar cu un astfel de cod vei câștiga timp pentru a lua măsuri de limitare a pagubelor: conectarea de pe un alt device la conturile tale (e-mail, rețele sociale etc.) și schimbarea parolelor.

Foarte important este să ai instalată și o aplicație de genul Find My Device, pentru a-l bloca de la distanță și a-l localiza imediat.

Pune-i o husă și o folie de protecție

Gândește-te că telefonul tău are nevoie de un scut și că husa și folia de protecție sunt esențiale pentru menținerea integrității sale fizice.

Accidente se pot produce oricând, iar multe dintre ele nici nu țin de tine. E suficient să îți cadă o dată din buzunar sau să verse cineva un pahar de apă pe ecran ca să apară primele semne ale deteriorării. Și parcă ar fi mai bine să schimbi numai folia sau carcasa decât componentele telefonului, nu-i așa?

Din fericire, acum există o mulțime de folii și huse care nu doar că îți protejează cum trebuie smartphone-ul, dar îi conferă și un look simpatic și colorat.

De exemplu, pentru modelul Samsung Galaxy J5 ai foarte multe opțiuni de protecție. Trebuie doar să îți alegi modelul preferat și culoarea care se potrivește cel mai bine smartphone-ului tău.

Evită să-ți lași telefonul în bătaia soarelui sau în frig

Probabil ți s-a întâmplat și ție să ți se mai închidă smartphone-ul din cauza gerului sau a caniculei. Temperaturile extreme pot avea un astfel de efect asupra telefonului.

Pentru a preveni aceste situații, nu-l expune direct la sursă. Căldura îl poate supraîncălzi și îi poate deteriora ecranul, în timp ce frigul îi poate consuma bateria.

O metodă bună de prevenție ar fi să îl acoperi cu o bucată de material sau să îl păstrezi într-un buzunar, borsetă sau geantă, până când condițiile meteo îți permit să nu mai ții cont de aceste detalii.

De asemenea, evită să-ți lași telefonul pe marginea biroului sau a altei suprafețe și păstrează-l într-un buzunar în care nu ai și chei sau monede.

Nu folosi accesorii care nu sunt compatibile cu telefonul tău

Sunt o mulțime de accesorii (căști, încărcătoare) contrafăcute, care, în loc să rezolve o problemă, îi dăunează și mai mult telefonului tău. De la supraîncălzire, la deteriorarea porturilor device-ului, pe termen lung, aceste piese îi vor afecta performanța.

Chiar dacă accesoriile originale nu sunt la fel de accesibile, cel puțin în cazul lor există garanția compatibilității cu funcțiile smartphone-ului, ceea ce se va dovedi economic pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter