Oscars 2012: Cea mai bună actriţă este…

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cu două premii Oscar adjudecate până în prezent şi nominalizată de alte 14 ori la premiile Academiei Americane de Film, Meryl Streep are mari şanse să câştige cea de-a treia statuetă în acest an.
În rolul lui Margaret Thatcher, faimoasa femeie – polictician supranumită „Doamna de Fier a Marii Britanii”, actriţei Meryl Streep i se prefigurează un la treilea Oscar, arată cele mai multe dintre predicţiile criticilor străini.

Nu în ultimul rând, actriţa este şi favorita caselor de pariuri, scrie Telegraph.co.uk. La Hollywood, amatorii încep să parieze chiar şi cu două luni înainte de gala de decernare a premiilor Oscar.

„The Iron Lady” este filmul biografic ce o are în centru pe Doamna de Fier a Marii Britanii, fiind încă de la lansare foarte apreciat de criticii de film. De asemenea, transformarea actriţei americane a impresionat plăcut audienţa, actriţa fiind o copie fidelă a celei mai puternice femei poltician din istoria contemporană.
Oscars 2012: Cea mai bună actriţă este...
Cursa pentru Oscar, la categoria „cea mai bună actriţă” este disputată ferm de către patru candidate în aceeaşi măsură de talentate.
Potrivit criticului Chris Knight de la National Post, lista nominalizărilor ar putea fi completată de Michelle Williams pentru rolul magnific din filmul biografic despre Marilyn Monroe, „My Week with Marilyn”, şi de Tilda Swinton, pentru performanţa actoricească din drama de familie „We Need to Talk About Kevin” (regia regia Lynne Ramsay), care va ajunge în cinematografe pe 23 aprilie 2012.

Anul acesta am putea avea parte şi de o surpriză, apreciază criticul National Post, astfel că de pe lista nominalizărilor anticipate de el se află şi actriţa de culoare Viola Davis, din drama „The Help/ Culoarea sentimentelor”, bazată pe romanul omonim, ce spune povestea prieteniei dintre o scriitoare albă şi o servitoare de culoare, prietenie ce sparge barierele rasismului.
Oscars 2012: Cea mai bună actriţă este...
Foto: NorthFoto, Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter