O veveriță uriașă, motiv de furie într-un oraș din Kazahstan. Mulți susțin că este periculoasă

De Oana Dinu, pe
O veveriță uriașă, motiv de furie într-un oraș din Kazahstan. Mulți susțin că este periculoasă, dar adevăratele controverse au pornit de la bani. 

O sculptură din paie și lemn pe o structură de oțel, înaltă de 12 m, a apărut peste noapte în orașul Almaty din Kazahstan. Creată de sculptorul sud-african Marius Jansen van Vuuren și de artistul britanic Alex Rinsler, aceasta a fost comandată de administrația locală pentru Festivalul Art Energy, conform BBC.

Veverița uriașă care ține în mâini o ghindă ar fi costat aproxiamativ 51000 de lire sterline, echivalentul a 67000 de dolari. Faptul că suma a fost plătită parțial din fondurile publice a stârnit furie printre localnici, aceștia susținând că banii ar putea fi investiți mai bine.

„Arată mai mult ca un șobolan”, a scris cineva pe o rețea de socializare, în timp ce alți internauți au considerat că este o „rușine” și o „risipă a impozitelor locale”.

Mai mulți au susținut că veverița supradimensionată ar putea fi chiar periculoasă, ținând cont de faptul că ar putea lua foc.

Cu toate acestea, creatorii ei au mărturisit că simbolul sculpturii este evoluția naturii, de la viața rurală la cea urbană, și reprezintă, în mod special viața în orașul Almaty: „Veverițele sunt vecinii noștri urbani. Asemenea nouă, s-au adaptat la viața în oraș și au nevoie de resurse ca să supraviețuiască”, a spus Alex Rinsler.

Controversata veveriță va rămâne expusă cel puțin nouă luni.

Citește și:

Magazinul care nu are vânzători sau paznici. Se află în România

Motivul pentru care tot mai mulți oameni suferă de diabet

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter