Momente memorabile din cultura pop a ultimului deceniu

De Bianca Prangate, pe
Un alt deceniu s-a scurs, iar în urma sa au rămas multe amintiri. În cultura pop s-au adunat destule momente de neuitat, pe care merită să le redescoperim odată cu intrarea într-un nou an și un nou deceniu.

În numărul de februarie al revistei Unica am realizat un top cu momentele de neuitat din cultura pop a ultimului deceniu. Mai jos găsești o parte din ele:

Nepoții Reginei Marii Britanii s-au căsătorit (2011 și 2018)


În primăvara lui 2011, Prințul William și Kate Middleton au încununat cei opt ani de relație cu o mult-așteptată căsătorie. Evenimentul a fost declarat zi oficială de sărbătoare în Marea Britanie, unde au avut loc peste 5.000 de petreceri stradale, și a fost vizionat de zeci de milioane de oameni din toată lumea. Șapte primăveri mai târziu, a venit rândul fratelui lui William, Prințul Harry, să se căsătorească cu aleasa inimii lui, Meghan Markle – o nuntă cel puțin la fel de populară ca cea din 2011.

“Gangnam Style” a devenit primul videoclip cu un miliard de vizualizări pe YouTube (2012)


În 2012, nu exista niciun videoclip pe YouTube care să fi atins un miliard de vizualizări – asta până când, de nicăieri, a apărut cântărețul K-Pop Psy cu piesa sa, “Gangnam Style”. Lumii i-a plăcut atât de mult, încât a devenit un adevărat fenomen în acel an: oamenii învățaseră dansul, se organizau flash-mob-uri, iar pe YouTube devenise aproape peste noapte cel mai vizualizat videoclip, atingând un miliard de vizualizări.

Internetul a intrat în frenezie pentru a stabili culoarei unei rochii (2015)


În februarie 2015, pe internet a început să se răspândească o fotografie cu o rochie. Toate bune, până când oamenii și-au dat seama că nu își pot da seama care este culoarea reală a rochiei – unii spuneau că este negru cu albastru, alții că este alb cu auriu. În realitate, prima variantă era cea corectă, iar iluzia acestei rochii a constituit un bun teren de cercetare pentru oamenii din știință specializați în percepția culorilor.

Steve Harvey a desemnat câștigătoarea greșită la Miss Univers 2015 (2015)


Ediția din 2015 a concursului Miss Univers a intrat în istorie, dar nu într-un mod pozitiv. Prezentatorul Steve Harvey a făcut o confuzie uriașă, anunțând-o drept câștigătoare nu pe Miss Filipine, ci pe Miss Columbia – aceasta din urmă fiind de fapt pe locul doi. Miss Columbia a fost încoronată, a primit flori, a fost ovaționată – ca imediat după, momentul să fie întrerupt, iar coroana și florile luate și înmânate adevăratei câștigătoare.

Încurcătură imensă la Oscarurile din 2017, la categoria Cel Mai Bun Film (2017)


Ultimul deceniu a fost unul al încurcăturilor la nivel înalt, de la Miss Univers la Oscaruri. În 2017, filmul “La La Land” a fost nominalizat la 14 categorii, fiind cel mai nominalizat film din toate timpurile la premiile Oscar, din care la șapte a și câștigat. La finalul serii, “La La Land” a primit și premiul pentru cel mai bun film. În mijlocul discursurilor de mulțumire, s-a aflat însă că de fapt, filmul câștigător era “Moonlight”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter