„Mihai Eminescu, întreaga operă”, aplicație pentru telefonul mobil

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 02 martie 2021, 17:05
Academia Română lansează astăzi o aplicație pentru telefonul mobil numită "Mihai Eminescu, întreaga operă". 

Proiectul va fi lansat în cadrul unui eveniment la Ateneul Român, cu ocazia sărbătoririi a două momente importante pentru români: 169 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești” și Ziua Culturii Naționale, scrie Mediafax.

Mihai Eminescu, întreaga operă” este o aplicație pe care utilizatorii de smartphone-uri o pot descărca gratuit din magazinele online App Store şi Google Play.

Din echipa care a lucrat timp de doi ani la realizarea acestui proiect sprijinit de Asociația NeamUnit au făcut parte și cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, membri ai Asociaţiei Române de Geopolitică, Geoeconomie şi Geocultură şi tineri informaticieni.

Mihai Eminescu, „poetul nepereche a cărui operă învinge timpul”, după cum afirma George Călinescu, a lăsat românilor o impresionantă moștenire literară. Este considerat cea mai puternică voce poetică din literatura română a tuturor timpurilor, iar valoarea operei sale nu constă doar în poezie, ci și în textele jurnalistice, în care analiza, cu simț critic, nelegiuirile societății în care trăia.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter