O țară și-a schimbat numele peste noapte în eSwatini

De Oana Savin, pe
Procesul de schimbare a denumirii unei țări nu este unul care poate fi decis sau transpus în practică peste noapte. Asta dacă nu locuiești în Swaziland, o enclavă din Africa de Sud cu 1.5 milioane locuitori.

Swaziland, declarată monarhie constituțională, este de fapt organizată sub forma unei monarhii absolutiste, în fruntea căreia se află regele Mswati al III-lea.

Citește și: Țara în care cafeaua costă cu 6000% mai mult față de anul trecut

Monarhul a anunțat oficial schimbarea denumirii țării la un eveniment care marca aniversarea a 50 de ani de independență a statului Swaziland, dar și ziua de naștere a regelui, care a împlinit tot 50 de ani, relatează BBC.

eSwatini înseamnă în traducere liberă „pământul swazilor”. Deși această schimbare a fost una neașteptată, regele Mswati se referă deja de ani de zile la țara sa drept eSwatini și a folosit această denumire inclusiv în discursul susținut în fața adunării generale a Națiunilor Unite, în 2017.

Citește și: Australia va fi prima țară fără cancer de col uterin

Monarhul a afirmat că a decis să schimbe numele țării deoarece denumirea Swaziland a creat deseori confuzii.

Oriunde mergem în străinătate, lumea ne confundă cu Switzerland (Elveția)”, a spus regele.

Decizia lui Mswati al III-lea a stârnit furie în rândul cetățenilor, care consideră că regimul ar trebui să se concentreze pe economia țării, aflată în picaj.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter