O tânără suferă de Sindromul Frumoasei Adormite. Cum se manifestă

De Oana Savin, pe
O tânără în vârstă de 21 de ani a fost diagnosticată cu un sindrom rar, numit Sindromul Frumoasei Adormite. Asta înseamnă că fata poate dormi săptămâni în șir.

Rhoda Rodriguez Diaz din Leicester, Marea Britanie, doarme în jur de 22 de ore pe zi și se trezește ca într-o transă doar pentru a mânca, bea și merge la toaletă.

Cel mai dificil episod al ei poate dura până la trei săptămâni.

Acest sindrom i-a cauzat foarte multe probleme la facultate, întrucât a adormit în timpul unui examen foarte important și a picat anul.

Este foarte enervant când oamenii îmi spun că sunt leneșă. Mă chinui să mă lupt cu efectele sindromului”, a declarat Rhonda pentru Daily Mail.

Dar sunt determinată să nu îi permit să aibă un impact mare asupra vieții mele. Este o parte din mine și nu cine sunt eu. Este frustrant pentru că nu mă pot abține”, a mai spus studenta.

O tânără suferă de Sindromul Frumoasei Adormite. Cum se manifestă

Rhoda Rodriguez-Diaz

În copilărie, Rhoda a fost diagnosticată cu hiper insomnie, caracaterizată prin oboseală extremă. Dar de abia în septembrie 2018 medicii au descoperit că tânăra suferă de sindromul Kleine-Levin.

Pot terece luni fără ca fata să sufere vreun episod, dar atunci când lovesc, este complet inconștientă.

„Viața merge mai departe în timp ce eu dorm. Realitatea mă lovește când mă trezesc și realizez că am ratat o săptămână din viața mea”, a explicat Rhoda.

Pierd atât de multe lucruri. Aceasta este cea mai dificilî parte. Este dificl să le explic oamenilor unde am fost. Deoarece este atât de rar, mulți oameni nu pot înțelege”, a subliniat studenta.

O tânără suferă de Sindromul Frumoasei Adormite. Cum se manifestă

Rhoda Rodriguez-Diaz

Rhoda își amintește că atunci când era copil nu își putea petrece atât de mult timp cu alți copii pe cât i-ar fi plăcut.

Când aveam 4 sau 5 ani dormează și câte două trei săptămâni în continuu, iar medicii nu își dădeau seama ce se întâmplă. Era greu când eram copil. Dar apoi nu mi s-a mai întâmplat până la adolescență. De la 15 sau 16 ani am început să dorm din ce în ce mai mult. Chiar și la școală adormeam în zona de studiu. Mă forțam să merg la școală. Nu am fost tachinată, dar mi se părea frustrant. Îmi plăceau sporturile, dar nu puteam face atât de multe pe cât mi-aș fi dorit pentru că era tot timpul obosită. Mă forțam să fac zilnic activități dar eram obosită psihic mereu. După ce mă trezeam, după câteva zile, mă simțeam din nou normală”, a povestit tânăra.

Persoanele care suferă de sindromul Kleine-Levin reușeșsc să se vindece în cele din urmă, iar Rhoda a învățat să își controleze condiția.

„Sunt mai conștientă de ea acum. Știu când voi suferi un episod. Este un sentiment atât de ireal. Se simte ca și cum nu ai fi cu adevărat acolo. Este doar un obstacol în viața mea și aștept să trec peste el. Vreau să fiu luată în serios în viață și asta nu ajută”, a mai spus fata.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter