O tânără care are o boală genetică rară poate suferi fracturi osoase și de la un sughiț

De Oana Dinu, pe
Marie Holm Laursen este o tânără care are o boală genetică rară din cauza căreia poate suferi fracturi osoase și de la un sughiț. Cu toate acestea, are o forță psihică uimitoare și o poftă de viață ieșită din comun. Povestea ei este de-a dreptul uimitoare.

Marie Holm Laursen, în vârstă de 21 de ani, din Danemarca, a fost diagnosticată la doar o săptămână de la naștere cu boala Lobstein (denumită și Osteogenesis Imperfecta sau boala oaselor de sticlă), o boală genetică care provoacă fracturi osoase foarte ușor din cauza lipsei de colagen.

Din cauza acestei boli, Marie a suferit peste 500 de fracturi, câteva dintre ele provocate chiar de sughițuri, iar corpul ei este plin de tije și șuruburi.

Când era copil, Marie a suferit deseori din cauza comentariilor răutăcioase a celor din jurul ei, dar acum luptă pentru a crește gradul de conștientizare socială a condiției ei, spunându-și povestea într-un documentar care a fost difuzat la un post de televiziune danez și prin intermediul căruia aceasta a devenit cunoscută.

O tânără care are o boală genetică rară poate suferi fracturi osoase și de la un sughiț - Marie cand era copil

Potrivit unui medic care a operat-o de aproximativ 30 de ori, Marie este probabil singura din lume cu acest tip de boală care a supraviețuit atât copilăriei, cât adolescenței.

După ce a împlinit 18 ani, ea a obținut un permis de conducere și și-a cumpărat o mașină, apoi s-a mutat în propriul său apartament, în centrul orașului Aarhus.

O tânără care are o boală genetică rară poate suferi fracturi osoase și de la un sughiț - Marie imbracata in rosu, cu un pahar in mana

În prezent, Marie este o femeie puternică și încrezătoare, care încearcă cu încăpățânare să ducă o viață normală, în ciuda durerilor constante și a fragilității ei. O ajută foarte mult atitudinea pozitivă și dorința de viață extraordinară.

 

Boala oaselor de sticlă este o maladie ereditară care se manifestă printr-o calitate scăzută a țesutului osos și lipsa de colagen. Această anomalie determină o predispoziție în apariția de modificări scheletice și fracturi osoase la cel mai mic traumatism. Există mai multe forme ale bolii: grave, severe și ușoare. În România, se nasc anual 9-10 copii cu boala Lobstein.

Citește și: 

Un alpinist cu picioarele amputate a reușit să cucerească Everestul

O pungă de plastic a fost descoperită în cel mai adânc loc de pe pământ: Groapa Marianelor

Sursă foto: northfoto.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter