O româncă de 23 de ani, angajată de New York Times

De Oana Dinu, pe
Ana Fota este o tânără care are visuri ambițioase pentru care este dispusă să muncească din greu. La 23 de ani a fost angajată de renumitul cotidian american The New York Times. 

Absoleventă a Colegiului „Mihai Viteazul” din București, profilul matematică-informatică, Ana Fota și-a continuat studiile în America. A absolvit Fordham College Lincoln Center, și a obținut două diplome, un major în jurnalism și un minor în antropologie, conform Libertatea.ro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Fota (@anafota04) on

Românca a făcut internshipuri și voluntariate cât timp a fost în facultate, iar la doar 23 de ani a fost angajată ca ajutor de reporter la New York Times și speră ca până la sfârșitul anului, să le câștige încrederea și să îi permită să scrie în prestigiosul cotidian.

„Voi face orice, de la monitorizat știrile, la transcris interviuri, cercetare și fact-checking” a declarat Ana Fota.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Fota (@anafota04) on

Pentru familia fetei, vestea a fost „un șoc, ceva neverosimil”. Mătușa ei, care lucrează tot în domeniu și care a încurajat-o mereu, s-a arătat extrem de entuziasmată de reușita nepoatei: „Mie mi se taie picioarele numai când mă gândesc că va intra în acea redacție la care visează orice jurnalist din lume. Cred că asta ni s-a erodat nouă, în România: capacitatea de a crede în progres, în carieră, în lucruri bune și normale”, a spus mătușa Anei.

The New York Times este una dintre cele mai puternice publicații din lume, înființat în 1851, care, datorită stilul conservator și imparțial a reușit să obțină 98 de premii Pulitzer. În 2007, cotidianul a avut un tiraj de aproximativ 1 milion de exemplare.

Citește și: 

A publicat o fotografie cu noul ei tatuaj pe rețelele de socializare și toți fanii au râs de ea

Românca inclusă în top 50 cei mai buni profesori din lume s-a mutat în America

Sursă foto: Libertatea.ro

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter