O femeie din Australia a stabilit un nou record mondial, după ce a alergat 150 de maratoane în 150 de zile

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 17 ianuarie 2023, 15:33

O femeie de 32 de ani din Australia a obținut un nou record mondial după ce, timp de 150 de zile consecutive, a alergat la câte un maraton.

Erchana Murray-Bartlett a alergat 6.300 de kilometri în cinci luni. În călătoria ei, tânăra a strâns 70.000 de dolari pentru cauze caritabile.

O femeie din Australia a obținut un nou record mondial

Erchana este atletă de profesie, dar după ce a ratat calificarea la Olimpiadele din Tokyo, a decis să își reorganizeze prioritățile. Această femeie avea să alerge întreaga lungime a Australiei și avea să dărâme recordul mondial pentru alergarea la cele mai multe maratoane consecutive. Acest record a fost deținut de britanica Kate Jayden, care a alergat la 106 maratoane în 106 zile.

Tinerei atlete nu i-a fost însă deloc ușor, mai ales că în primele trei săptămâni a suferit trei răni. De-alungul călătoriei sale, Erchana Murray-Bartlett a suferit arsuri solare, bătături și a fost mușcată de numeroase insecte.

Însă nu s-a dat bătută, iar trupul ei a învățat să se adapteze la clima schimbătoare din Australia. Câteodată a fost nevoită să alerge prin ploi torențiale, în timp ce în alte zile a alergat la temperaturi de peste 35 de grade.

Tânăra s-a confruntat și cu oboseala cronică, trupul ei fiind în mod constant obosit, însă nu s-a dat bătută.

În momentul în care a intrat în Melbourne, picioarele ei erau extrem de umflate și deja distrusese zece perechi de adidași.

Citește și: Record mondial: Un cuplu de americani a adoptat opt copii

Citește și: A fost stabilit recordul mondial pentru cea mai lungă melodie cântată de un tren de jucărie

„Au fost zile dificile”

Atleta a dezvăluit că a avut momente în care a fost pe punctul de a renunța.

„Au existat cu siguranță câteva zile foarte dificile. Ești acolo singur și nu poți vedea linia de sosire și te întrebi: de ce fac chestia asta? Și în acele momente, te gândești, te întrebi de ce”, a povestit ea pentru BBC.

Citește și: Bărbatul care deținea recordul mondial pentru cele mai lungi unghii și le-a tăiat, după 66 ani VIDEO

„Deși câteodată ești acoperit de transpirație și insecte și totul te înțeapă, te gândești: Nu, mai pot încă un kilometru. Nu, mai pot încă 500 de metri. Dacă îți impui mici obiective, o poți face”, a completat atleta.

Erchana Murray-Bartlett a trecut linia de sosire luni după-amiază și a aflat că a strâns aproape dublu față de cât își propusese, întrucât oamenii au donat foarte mult, în timp ce alții au alergat anumite porțiuni cu ea.

„Este uimitor, sunt încântată. Rezultatele au fost fenomenale, iar faptul că toată lumea a alergat cu mine, a făcut totul și mai special”, a mai spus atleta.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter