O femeie a făcut cumpărături de 18 milioane de euro într-un renumit magazin din Anglia

De Oana Dinu, pe
Femeia care a cheltuit suma fabuloasă de peste 18 milioane de euro într-un renumit magazin din Londra, Anglia, a pierdut dreptul ca identitatea ei să rămână anonimă.

După ce mass-media a susținut că publicul ar trebui să cunoască aceste fapte, instanța a decis că femeia nu mai are dreptul să-și păstreze identitatea secretă. Zamira Hajiyeva, originară din Azerbaijan, este soția unui fost bancher închis pentru corupție, Jahangir Hajiyev, relatează BBC.

Jahangir Hajiyev a fost CEO-ul Băncii din Azerbaidjan. În 2016 a fost închis și condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă și deturnare de fonduri ce au dus la dispariția a zeci de milioane de lire sterline din bancă. Acesta va trebui, de asemenea, să returneze 39 de milioane de dolari.

Hajiyeva trebuie să furnizeze Agenției Naționale de Criminalitate o explicație clară despre cum ea și soțul ei au reușit să strângă banii necesari pentru a cumpăra o casă de lux și un teren de golf, conform UWO (Unexplained Wealth Order), o nouă lege privind justificarea averii, ce vizează oficialii străini suspectați de corupție care au spălat bani sau au făcut evaziune fiscală pe teritoriul Regatului Unit.

Dacă nu va putea să își justifice averea în fața judecătorilor din Marea Britanie, femeia în vârstă de 55 de ani riscă să piardă casa din Knightsbridge, un cartier exclusivist din Londra, în valoare de 15 milioane de lire sterline, precum și un teren de golf din Berkshire. De asemenea, ea va trebui să spună de unde provin cele 18 milioane de euro, pe care le-a cheltuit în magazinul Harrods.

Cum a cheltuit Zamira Hajiyeva cei 18 milioane de euro

Femeia a cheltuit cei 16 milioane de lire sterline, echivalentul a mai mult de 4000 de lire pe zi, în decurs de 10 ani.

Într-o singură zi,  Zamira Hajiyeva a plătit 150.000 de lire sterline unui brand de bijuterii, parfumuri și ceasuri de lux. Iar lista nu se oprește aici.

Cu cardurile de fidelitate și celelalte 35 emise de banca unde a lucrat soțul ei, a cumpărat băuturi alcoolice în valoare de 1.800 de lire, produse de lux pentru bărbați pentru care a plătit 20.000 de lire și alte bijuterii în valoare de 100.000 de lire sterline.

Hajiyeva susține că nu este vinovată de acuzațiile care i se aduc. De asemenea, avocatul care o apără pe femeie a declarat că atât ea, cât și soțul acesteia, suferă o mare nedreptate. 

Citește și: 

Celeste Yarnall a murit. Celebra actriță din „Star Trek” suferea de cancer

Jocuri de groază de Halloween 2018

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter