O actriță riscă 5 ani de închisoare din cauza rochiei purtate la un eveniment

De Oana Dinu, pe
O actriță ar putea să stea cinci ani după gratii din cauza ținutei pe care a purtat-o la Festivalul de Film de la Cairo. Rochia transparentă a stârnit furia societății egiptene. 

Rania Youssef, în vârstă de 45 de ani, și-a făcut apariția pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cairo într-o rochie neagră, transparentă și provocatoare, ce îi lăsa la vedere picioarele. Ținuta a stârnit reacții dure la adresa actriței și doi avocați, Amro Abdelsalam şi Samir Sabri, faimoși pentru astfel de procese, au depus plângere împotriva ei, acuzând-o de atitudine desfrânată, conform Adevărul.ro.

„Apariţia doamnei Youssef nu respectă valorile, tradiţiile şi morala societăţii noastre, a subminat reputaţia festivalului şi, mai ales, reputaţia femeilor egiptene“, a declarat Samir Sabri.

Îndrăzneala de a încălca normele conservatoare ale țării în care s-a născut ar putea să o coste pe Rania Youssef cinci ani de închisoare, dacă va fi găsită vinovată în procesul ce va începe în luna ianuarie. După scandal ce s-a iscat din cauza ținutei sale, actrița a declarat că regretă decizia de a purta acea rochie și și-a cerut scuze public.

„A fost prima dată când am purtat-o şi nu m-am aşteptat să stârnească o asemenea furie. Îmi reafirm angajamentul faţă de valorile societăţii egiptene“, a declarat Youssef.

Și cântăreaţa Shaimaa Ahmed a fost condamnată anul trecut la doi ani de închisoare, după lansare unui videoclip în care apărea în lenjerie intimă, făcând gesturi care inspirau plăceri sexuale. Pedeapsa primită inițial a fost redusă la un an de închisoare.

Sursă foto:  Instagram

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter