Netflix a lansat miniseria „Halston”, cu Ewan McGregor în rolul celebrului designer american

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 20 mai 2021, 15:41
Intrată recent pe Netflix, mini-seria „Halston” (2021), cu Ewan McGregor în rolul titular, ne prezintă traiectoria unuia dintre cei mai inventivi designeri de modă ai Americii, cu toate succesele și excesele sale. Producția redă expresiv și spiritul vremurilor cu care s-a îngemănat viața acestuia.

Unul dintre cei mai celebri designeri ai Americii, Halston (1932 – 1990) a rămas în istoria modei prin pălăriile sale, prin trenciurile din piele de căprioară și rochiile-cămașă neșifonabile, dar și prin parfumul ce i-a purtat numele, care a avut vânzări record la lansare.

Pălăria lui Jackie Kennedy

Halston și-a început cariera în 1953, cu un magazin de pălării, după ce absolvise School of the Art Institute of Chicago și lucrase ca vitrinier. A avut cliente celebre, ca Gloria Swanson, Kim Novak, Deborah Kerr sau Hedda Hopper. Totuși, a devenit un nume abia în 1961, când Jacqueline Kennedy a purtat pălăria creată de Halston la ceremonia de învestire a lui JFK, iar Newsweek l-a numit „principalul designer de modă al Americii’. Când pălăriile au ieșit din modă, Halston a apelat la milionara Estelle Marsh pentru a-l sponsoriza, iar în 1968 și-a deschis magazinul de pe Madison Avenue.

Halston a avut, de-a lungul timpului, cliente precum Greta Garbo, Lauren Bacall, Elizabeth Taylor, Anjelica Huston, Gene Tierney, Margaux Hemingway, Bianca Jagger și Liza Minnelli (cu care a rămas prieten pe viață). Conform criticului de modă Robin Givhan, „când Tom Ford a relansat Gucci și Yves Saint Laurent la sfârșitul anilor ’90, și-a găsit inspirația în strălucirea stilului lui Halston’.

Citește continuarea pe TVMania.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter