Motivul pentru care un bărbat și-a donat economiile unui spital: „Am făcut rău!”

De Oana Dinu, pe
Un pensionar din Argeș și-a donat economiile de 10.000 de euro Spitalului Municipal Câmpulung. Motivul pentru care bărbatul a luat decizia aceasta. 

Pensionarul trăiește dintr-o pensie de doar 1300 de lei, dar a lucrat ca șofer și de-a lungul vremii a reușit să facă economii. Acesta s-a hotărât să doneze banii pe care i-a strâns secției de Neonatologie a Spitalului din Câmpulung Muscel, pentru a ajuta la achiziționarea unui incubator pentru copiii născuți prematur, conform A1.ro.

Gestul bărbatului a impresionat o țară întreagă, dar puțini au știut care este adevăratul motiv pentru care a luat o astfel de decizie. Pensionarul a trăit toată viața cu regretul că în tinerețe și-a convins iubita să facă avort și de aceea a hotărât să facă donația: ”Am făcut rău. Și din cauza asta am decis să iau un incubator pentru copii”, a spus aceasta.

Părerea de rău pentru ceea ce s-a întâmplat în urmă cu mulți ani nu a fost singurul lucru care l-a inspirat să recurgă la acest gest. Aceasta a povestit că l-a impresionat un caz pe care l-a văzut la televizior: ”Am văzut la televizor, că tot aşa a făcut cineva, ca să ajute copiii născuţi prematur, cu un incubator. Şi-am zis că şi eu aş putea să fac o treabă de-asta, să ajut copiii care se nasc cu probleme. Am luat legătura cu dumnealor de la spital şi m-am hotărât să-i ajut. Puteam să mă duc în altă parte, dar am zis că eu sunt muscelean şi trebuie să ajut spitalul de aici. Asta m-a făcut ca să ajut!” a mărturisit pensionarul.

Aparatele ce vor fi cumpărate cu ajutorul bătrânului vor avea plăcuțele cu numele lui. În acest moment, în spital, pe secția de Neonatologie există doar 25 de paturi.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter