Motivul pentru care Prințul Harry și Meghan Markle se căsătoresc atât de curând

De Adina Radu, pe Ultimul update Luni, 04 decembrie 2017, 16:03
După ce Prințul Harry și Meghan Markle și-au anunțat logodna pe 27 noiembrie, Palatul Kensington a dezvăluit deja că nunta va avea loc în luna mai 2018. Asta înseamnă că viitori miri au la dispoziție doar cinci luni pentru a organiza nunta regală.

Deși logodnele regale tind să fie scurte de obicei – William și Kate, de exemplu, s-au logodit cu cinci luni înainte de nuntă – în acest caz este un alt motiv pentru grabă: Prințul Philip.

Bunicul lui Harry, Ducele de Edinburgh, are 96 de ani, iar Prințul Harry vrea să se asigure că acesta va putea lua parte la marele eveniment.

„Vrea ceva aproape de casă de dragul Ducelui de Edinburgh și al Reginei”, a explicat expertul regal Kate  Nicholl.

„Unul dintre motivele pentru care Prințul Harry și-a dorit ca această nuntă să se întâmple atât de repede, este că bunicul lui, Ducele de Edinburh, s-a retras din viața publică, iar Prințul Harry își dorește foarte mult ca aceasta să fie prezent la nunta sa”.

Nicholl a dezvăluit, de asemenea, că Harry „este incredibil de apropiat de bunicul său și a considerat că este mai bine să aibă nunta mai curând decât mai târziu, pentru ca Prințul Philip să poată fi acolo, fericit și sănătos”.

Numai că, organizarea unei nunți în luna mai încalcă o regulă veche în familia regală britanică, regulă ce datează de pe vremea Reginei Victoria.

Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle, care va avea loc în mai 2018,  nu ar fi fost tolerată dacă cei doi trăiau în vremea domniei Reginei Victoria ( din 1837 până în 1901). Pe atunci, ar fi purtat ghinion ca un membru din Familia Regală Britanică să se căsătorească primăvara. Din acest motiv, Regina Victoria a refuzat categoric să-și lase copiii să se căsătorească în luna mai, grăbindu-i pe îndrăgostiți să meargă la altar înainte de această lună, cel mai probabil în aprilie.

Citește și – Prințul Harry și Meghan Markle, primul interviu după anunțarea logodnei

Citește și – 8 lucruri pe care trebuie să le știi despre Meghan Markle, viitoarea Ducesă de Sussex

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter