Motivul impresionant pentru care un soldat stătea în poziție de salut pe marginea șoselei

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 29 septembrie 2017, 12:15
Erin Hester, o tânără din Kentuky, se întorcea acasă de la serviciu, într-o zi ploioasă și friguroasă, când a văzut pe marginea drumului un soldat în poziție de salut. Neștiind ce se întâmplă, femeia a parcat și a așteptat câteva minute, timp în care soldatul a rămas nemișcat în ploaie, în ciuda faptului că se udase până la piele.

Când a vrut să îl întrebe ce se întâmplă, Erin a observat o coloană de mașini ce venea din sens opus. Era vorba de un cortegiu funerar care înainta încet, cu farurile aprinse.

Abia atunci femeia a înțeles ce se întâmplă și a fost impresionată până la lacrimi de gestul soldatului. Erin a povestit întreaga întâmplare pe contul său personal de Facebook, iar postarea ei s-a viralizat instant.

„Întotdeauna m-a deranjat faptul că anumiți șoferi nu se opresc atunci când trece un cortegiu funerar, însă acest domn militar mi-a întrecut orice așteptare. Sunt destul de sigură că nu există reguli militare care să-i impună unui soldat să facă acest lucru, dar onoarea și respectul de care a dat dovadă acest om arată că așa trebuia să se întâmple. Mi-a tresărit inima de emoție când am văzut gestul său, un gest de care familia îndurerată poate nu va afla niciodată”, a scris Erin pe rețeaua de socializare.

Ulterior, s-a aflat și identitatea soldatului. Numele lui este Jack L. Usrey, colonel în Garda Națională a Armatei Tennessee.

Citește și – Un fost soldat a ajuns în comă la spital. Recuperarea lui în imagini

Citește și – Emoţionant! Un soldat a avut parte de cea mai frumoasă surpriză la întoarcerea din Afganistan din partea soţiei

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter