Cele mai bune mâncăruri din Egipt. Ai încercat deserturile lor?

De Diana Zagrean, pe

Egiptul are multe de oferit pentru turişti, în ciuda tulburărilor politice şi a revoltelor din ultima vreme. Pentru că războaiele şi starea de urgenţă nu vor dura la nesfârşit, nu trebuie să uităm de bunătăţile pe care această minunată ţară, cu o istorie impresionantă, ni le oferă. Iată care sunt cele mai bune mâncăruri din Egipt. Ai încercat deserturile lor?

Kunafah

O variantă egipteană a cataifului turcesc sau grecesc, Kunafah este un amestec dulce de tăiţei cu nuci, miere şi apă de portocal sau apă de trandafiri, servită cu frişcă. Un desert delicios şi foarte dulce, care se serveşte des în cofetăriile egiptene.

Hawawshi

Cele mai bune mâncăruri din Egipt. Ai încercat deserturile lor?
O plăcintă cu carne tipic egipteană, care seamănă cu celebrul Lahmacun turcesc şi cu pizza calzone. Reţeta e simplă: carne tocată de miel sau viţel, ardei gras, ceapă amestecate într-un sandwich de pâine Baladi (lipie egipteană) şi copt la cuptor.

Fattah

Cele mai bune mâncăruri din Egipt. Ai încercat deserturile lor?
Fattah este un fel de mâncare tradiţională egipteană care se serveşte mai ales la petreceri, naşterea primului copil într-o familie, nunţi (cam ca sărmăluţele la noi). Fattah se face din straturi alternative de aluat de pâine Baladi, orez, carne, toate puse într-un castron şi acoperite cu sos de roşii.
Citeşte mai departe şi vezi ce bunătăţi egiptene mai poţi încerca, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter