Locuitorii unui sat din Serbia vor să atragă turiștii cu un nou Dracula

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 28 iunie 2022, 15:03
Locuitorii satului Kisiljevo din Serbia au fost inspirați de povestea lui Dracula și speră să poată profita de legenda unui vampir local pentru a atrage turiștii.

În prezent, mormântul anonim ce ar putea fi al lui Petar Blagojevic, un ţăran care a murit în 1725, nu este la fel de spectaculos cu Castelul Bran care atrage vizitatori din toată lumea.

Totuși, sătenii își fac deja planuri pentru atragerea turiștilor, notează Reuters.

Citește și: Cum scapi de un atac al vampirilor energetici

Avem ceea ce nu are niciun sat din lume. Îl avem pe vampirul din Kisiljevo”, a afirmat folcloristul Mirko Bogicic, care speră să pună la punct un parc tematic cu costume şi case de epocă.

În acea regiune superstițiile și poveștile cu vampiri sunt din abundență, însă istoricul spune că în cazul Kisiljevo diferenţa este că povestea cu vampirul local a fost documentată de Frombald, un reprezentant al monarhiei habsburgice.

O poveste publicată într-un ziar de epocă vienez spune că, sătenii înspăimânați din Kisiljevo au cerut să se efectueze o anchetă ce a dus la deshumarea lui Petar Blagojevic.

Citește și: Paranormal: Top 10 locuri bântuite de vampiri

Au găsit corpul intact, dar cu barba şi unghiile crescute. Au pregătit rapid un ţăruş de lemn cu care l-au înjunghiat”, a precizat Bogicic care deţine o fotocopie a ziarului respectiv.

Din răni, gură și urechi a curs sânge proaspăt, sânge roșu”, susține istoricul că scrie în articolul din ziar.

După 300 de ani, satul Kisiljevo, amplasat în apropiere de staţiunea Srebrno Jezero şi oraşul de pe malul Dunării, Veliko Gradiste, intenționează să profite de această legendă locală și să atragă turiștii care fac croaziere pe Dunăre.

Sursă foto: 123rf.com

Vezi şi locuri de vizitat în Belgrad!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter