Povestea unui tânăr care a devenit pompier după ce tatăl lui a murit la datorie

De Oana Savin, pe
Un tânăr viitor fotbalist a rneunțat la cariera sportivă după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu. Bărbatul, care era tot pompier, a decedat la datorie.

Andrei avea doar 14 ani când tatăl lui, sublocotenentul Gabriel Boitan, și-a pierdut viața după ce a salvat doi omanei care au fost prinși sub un mal de pământ. Pe timpul operațiunii, pompierul erou le-a oferit acestora inclusiv masca lui de oxigen. Din păcate sacrificiul acestuia a fost cel suprem, potrivit Ministerului de Interne.

Atunci, în anul 2013, băiatul era un tânăr fotbalist ce urma să dea probe la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Tatăl lui, pompier militar în Fetești, mereu îl încuraja și îi spunea: „Tu o să ajungi mare! Te rog să mă faci mândru de tine!”.

Andrei își aduce aminte cu exactitate acea dimineață de iulie când tatăl lui l-a luat în brațe înainte de a pleca la muncă.

După doar câteva ore a primit cutremurătoarea veste: tatăl lui a salvat doi oameni cu prețul vieții lui.

După eveniment viața mi s-a schimbat”, a povestit Andrei.

Eram tare mândru de el. Îmi spunea că atunci când salvezi, ești împlinit”, și-a amintit tânărul.

Acum Andrei este elev la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești, urmând ca în două luni să absolve această instituție de învățământ.

Nu am avut niciodată în intenție să devin pompier, dar am decis că trebuie să continui ce a început tata. Am decis să devin salvator și vreau să lucrez în unitatea din care el a făcut parte! La absolvire voi merge acasă să vorbesc cu el și să-i raportez: DOMNULE SUBLOCOTENENT… TATĂ… AM ABSOLVIT! DE AZI SUNT POMPIER. SPER CĂ EȘTI MÂNDRU DE MINE AȘA CUM ȘI EU VOI FI MEREU MÂNDRU DE TINE!”, a spus Andrei în vârstă de 20 de ani.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter