„The Tree of Life”, marele câştigător la Cannes 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

„The Tree of Life”, în regia lui Terrence Malick, este filmul care a cucerit juriul de la Cannes la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului.
Palme d’Or-ul câştigat sâmbătă seară este al doilea premiu pe care regizorul îl primeşte la Cannes, prima dată fiind laureat în 1979 pentru „cel mai bun regizor”, cu filmul „Days of Heaven”.

The Tree of Life„, cu Brad Pitt şi Sean Penn în distribuţie, urmăreşte evoluţia unui băiat de 11 ani care, în timp ce tatăl încearcă să îi arate calea lumii, acesta este răpus de boală şi, în final, doborât.

În locul rgizorului, pe scenă au urcat Bill Pohlad şi Dede Gardner, doi dintre producătorii filmului, motivând că acesta este foarte timid.

Un alt favorit al ediţiei, „Melancholia”, în regia controversatului Lars Von Trier, a fost recompensat doar la categoria „intrepretare feminină”, graţie rolului actriţei Kirsten Dunst. În schimb, regizorului i s-a interzis accesul la Cannes din cauza glumelor sale despre simpatia purtată nazismului şi lui Hitler.

Vezi care au fost cele mai scandaloase filme din acest an la Cannes.
Regizorul român Radu Mihăileanu, prezent în competiţia oficială cu filmul „La source des femmes”, a ratat premiul, aşa cum prefigura publicaţia de specialitate Variety, care invoca drept un mare minus clişeele despre Orient întâlnite în scenariu.

Vezi lista completă a câştigătorilor la Cannes 2011, pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter