Jocurile Olimpice 2012: Ce îşi aminteşte Nadia Comăneci despre primul 10 al gimnasticii

De Erika Chivu, pe

Nadia Comăneci şi-a amintit despre primul 10 din istoria gimnasticii, primit la Jocurile Olimpice din 1976, într-un interviu acordat Yahoo Sports.
Şase note de 10, trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz – aceasta a fost performanţa Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976. O performanţă pe care nicio gimnastă nu a reuşit să o egaleze încă.

„Experienţa a fost copleşitoare pentru mine fiindcă eram atât de tânără. Când am intrat în arenă mi-am dat seama că nu văzusem niciodată atâţia oameni la un loc. Ştiam că eun concurs mare fiindcă mai vazusem la televizor, dar e altceva când eşti acolo şi auzi zgomotul… iar odată ce ai intrat în arenă nu mai poţi să te răzgândeşti”, spune Nadia Comăneci despre concursul care i-a schimbat viaţa.

„Eu nu am simţit că este un exerciţiu perfect pentru că îl făcusem de atâtea ori la antrenament şi chiar dacă părea perfect din afară eu am crezut că se putea şi mai bine. Dar exerciţiul a fost atât de bun faţă de al fetei de pe locul al doilea, încât nu au avut unde să se ducă cu nota şi au fost nevoiţi să-mi dea nota 10!”, mai spune fosta gimnastă.

„Computerele nu erau gata să arate nota 10 şi au arătat 1,00 ca scor, ceea ce a fost ciudat pentru toată lumea.”

„M-am uitat la tabela de punctaj şi imediat m-am gândit că a fost penalizată. M-am gândit că ruşii mi-au făcut iar ceva. M-am îndreptat către preşedintele juriului şi în drum spre el am auzit «Doamnelor şi domnilor, pentru prima dată în istorie, o notă de 10». Nu mi-a venit să cred, acel foc, acea explozie de bucurie…” îşi mainteşte şi Bela Karolyi, antrenorul de atunci al Nadiei.
Iată exerciţiul care i-a adus Nadiei primul 10 din gimnastică!

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter