Interviu: Ştefan Bănică, despre concertele de Crăciun

De Adina Radu, pe

Ştefan Bănică continuă seria concertelor de Crăciun şi ca de fiecare dată în ultimii 10 ani, îşi aşteaptă publicul la Sala Palatului pentru un spectacol de neuitat. În intreviul de mai jos, artistul ne vorbeşte despre cei 10 ani neintrerupţi în de concerte de Crăciun, despre respectul faţă de muzica sa şi faţă de cei pentru care cântă.
În 2002, cum ţi-a venit ideea să pregăteşti un concert special de Crăciun? Te-ai gândit vreodată că aceste concerte vor deveni o tradiţie de 10 ani?

Mi-am propus să creez o tradiție din acest concert și eu zic că am reușit. Este un an special, pentru că împlinim 10 ani neîntrerupți de existență a concertelor de Crăciun. Am creat o tradiţie și sunt foarte mândru de acest lucru. An de an vin la aceste concerte oameni din multe orașe ale țării, nu numai bucureșteni, unii vin chiar din străinătate, lucru care mă măgulește, dar mă și responsabilizeaza enorm. În 10 ani am lansat multe cântece care au devenit hituri, amploarea evenimentului a crescut de la an la an, am investit în producția propriu-zisă a show-ului – decor, lumini, grafica, muzicieni, dansatori, costume – și, deloc de neglijat și, probabil, cel mai important aspect pentru mine și membrii trupei mele, care sunt că o a doua familie, în acești 10 ani s-au născut și au crescut copiii noștri. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături în acest deceniu și îi aștept să sărbătorim împreună o seară pe care o putem face de neuitat!

Oamenii vin la concertele tale extrem de încântaţi. Cum reuşeşti să uimeşti publicul în fiecare an?

Nu trișez în ceea ce fac pe scenă și cred că oamenii apreciază lucrul acesta și le face plăcere să ne întâlnim an de an. Încerc de fiecare dată să merg pe principiul că orice spectacol bine făcut, bine gândit este unic și irepetabil. Caut ca nici unul dintre spectacole mele să nu semene cu celelalte. Fiecare are o încărcătură emoțională și energetică diferită. Contactul direct, în sală, cu spectatorii și atmosfera care se creează sunt unice. În fiecare an mă gândesc la un repertoriu care să includă și piese noi, dar și cântecele pe care oamenii vor să le audă de fiecare dată. Concertele din acest an vor avea loc pe 14, 15, 16, 17 și 18 decembrie la Sala Palatului din București. Abia aștept să mă întâlnesc cu publicul și sper că și în acest an să le pot oferi oamenilor un spectacol pe care să-l țină minte!

În concerte, vii mereu cu melodii noi în colaborare cu artişti români foarte buni. Cu ce artist ai colaborat cel mai bine şi ce melodie îţi este cea mai dragă dintre aceste colaborări?

Nu-mi place să fac topuri. Am cântat în concertele mele de Crăciun cu artiști mari, colegii mei, cu care mi-a făcut o deosebită plăcere să împart scena. 

Un mesaj special de sărbători pentru toţi românii?

Va urez să fiți sănătoși, să aveți un an bun, să petreceți Crăciunul alături de cei dragi și să trăiți frumos, pentru că viața e scurtă!
 
Interviu: Ştefan Bănică, despre concertele de CrăciunDVD-ul Ştefan Bănică 10 ani/ Live la Sala Palatului conţine 20 de melodii pline de emoţie, energie şi căldură, pe care artistul le-a ales din concertele sale tradiţionale de Crăciun şi le-a reunit într-o selecţie specială alături de elemente bonus precum: „Making of Concerte de Crăciun Ştefan Bănică”, videoclip „Super-love”, video discografie şi galerie foto.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter