Interviu: Află totul despre actorul Andrei Aradits

De Libertatea pentru femei, pe

Îl întâlneşti pe stradă şi ţi se pare că-l cunoşti de undeva… Andrei este actor, a jucat în mai multe telenovele şi piese de teatru, şi jurat în show-ul „Te cunosc de undeva“ de la Antena 1.
Vârstă: 39 de ani
Ocupaţie: actor
Stare civilă: căsătorit

În afară de „Te cunosc de undeva“, ce alte proiecte mai ai pentru ultimele luni ale lui 2012?

Habar n-am. Aştept oferte. Rareori se în-tâmplă să pot anticipa ce se va petrece în următoarele două luni. Sunt liber, sunaţi-mă!

Ca jurat, ce aspect al emisiunii te distrează cel mai mult?
Să desluşesc relaţiile ascunse de cameră. Există tensiuni între concurenţi, lucru inevitabil în contextul unei competiţii. Îmi place să-i analizez când nu se ştiu priviţi sau când încearcă să ascundă o replică acidă în spatele unei glume.
Andrei Aradits pus pe liber la „Te cunosc de undeva!”

În pielea cărui personaj, pe care l-ai admirat dintotdeauna, ţi-ar plăcea să trăieşti pentru câteva zile?
În pielea lui Stephen Hawking, aş vrea să înţeleg lumea… În pielea lui Krishnamurti, aş vrea să accept lumea… În pielea lui Superman, aş vrea să schimb lumea… Şi să mă dau mare!

Care este secretul tău pentru a îmbina scena teatrului cu platourile de filmare ale unei televiziuni?
Relaţia între teatru şi televiziune nu este conflictuală, exceptând, poate, suprapunerea programelor. În cazul meu, nu se pune problema, deoarece relaţia cu teatrul este momentan în paranteză. Celor cu asemenea probleme le recomand o bună organizare şi relaţii cordiale cu oamenii care se ocupă de programare.

Ai de luat o hotărâre foarte importantă legată de carieră şi nu te poţi decide: arunci cu banul, te bazezi pe intuiţie sau faci o listă de pro şi contra?
Am găsit de curând un citat care mi-e teamă că mă reprezintă. „Să nu iei nicio decizie este tot o decizie“. Hotărârile le iau simplu. Iau ce mi se oferă şi încerc să fac cât pot mai bine rolul respectiv, indiferent în ce context se află. Dacă am de ales între două proiecte, îl iau pe cel care mi s-a oferit primul.

Ce îi vei spune fiului tău Eric dacă îţi va spune… „vreau să mă fac actor!“?
Mi-a spus deja! Are multe dintre trăsăturile necesare. E narcisist, bun şantajist emoţional, are imaginaţie şi, cel mai important, e simpatic. Ce să-i spun, baftă!

Prima zi de şcoală: ce sfat de „supravieţuire“ îi dai fiului tău de şapte ani?
Nu i-am dat sfaturi deosebite, doar chestii de bun-simţ, pe care le găseşte oricine prin proverbe. Vorbim, desigur, când apare un conflict. Aş vrea să înveţe singur. De cele mai multe ori vine cu rezolvări mai bune decât aş fi fost eu în stare să-i dau. Sunt foarte mândru de el. E mai descurcăreţ decât mine.

Ce relaţie are fiul tău cu televizorul – are voie să se uite la filmele sau emisiunile în care apare tatăl lui?
Televizorul este de obicei stins. Îl folosesc ca monitor pentru filme. Interesele lui sunt evident în direcţia desenelor animate, nu e un fan al emisiunilor în care apar eu. Are voie să se uite după ce termină teme, ordine. Şi numai la desene în limba engleză, ca să înveţe. Nu-mi plac dublajele.
Ozana Barabancea şi Andrei Aradits, duet de senzaţie

Care au fost reacţiile lumii vizavi de faptul ca ai apărut în mai multe telenovele?
Nu am simţit o reactie deosebită. Lumea nu e compusă exclusiv din telespectatori. De obicei, oamenii îmi zâmbesc.

Care dintre dintre actriţele cu care ai colaborat ţi-a rămas pentru totdeauna în memorie şi de ce?
Fanny Ardant. Am lucrat cu ea la filmul „Cendres et sang“. Este o fiinţă cu totul specială. O femeie superbă, delicată, aristocrată, al cărei parfum şi charismă m-au cucerit iremediabil. Aveam senzaţia că pot să-i văd aura. Are un bun-simţ dezarmant şi o pasiune contagioasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter