Insulele Canare

De Lumea Femeilor, pe

Plutesc pe albastrul Atlanticului la câţiva kilometri de coasta Africii, dar aparţin de Europa. De fapt, Insulele Canare sunt singura destinaţie europeană unde se poate face plajă tot timpul anului
Li se spune „Insulele primăverii veşnice”. Un nume pe care îl merită cu prisosinţă, având în vedere că în ianuarie şi februarie, când Europa se zgribuleşte sub ger, temperatura medie este de 21 de grade, în martie şi aprilie de 22 de grade, iar apa rămâne chiar şi în cele mai reci luni suficient de caldă pentru a se putea face baie. Dar acesta e doar unul din motivele pentru care cele şapte insule-surori -Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Gomera, Hiero şi La Palma -atrag, an de an, mii de turişti din lumea întreagă.

Şapte mici bucăţi din Paradis

Toţi cei ce au ajuns pe vreuna din ele spun că micile insule de lângă coasta de vest a Africii, al căror teritoriu aparţine de Spania, par copii în miniatură ale Paradisului. De la plajele nesfârşite, scăldate de valurile înspumate ale Atlanticului şi umbrite de palmieri, până la munţii spectaculoşi din inima unora dintre insule, vegetaţia luxuriantă, terasele cu ambianţă exotică şi hotelurile elegante, totul pare special creat pentru a oferi o vacanţă de vis.

Mai departe, totul depinde de ceea ce îţi doreşti: distracţie la maximum găseşti la Santa Cruz, pe Tenerife sau la Las Palmas, în Gran Canaria, iar plaje pustii, unde auzi doar foşnetul frunzelor şi vuietul mării, pe Fuerteventura sau La Palma, „insula verde”.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter