Institutul Pantone a anunțat care este culoarea anului 2022

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 17:17

Institutul Patone a anunțat care este culoarea anului 2022. Very Peri este un albastru cu subtonuri de roșu-violet.

Institutul Pantone, care influențează de peste 20 de ani tendințele în modă, design interior sau alte industrii, a ales pentru anul viitor o nuanță nouă, care nu se regăseșe în catalogul său, dar care reprezintă peisajul global. Culoarea anului 2022, Pantone 17-3938 Very Peri, este un albastru cu subtonuri de roșu-violet. Amestecul acestor nuanțe a dus la un rezultat similar culorilor găsite de regulă în natură, precum culoarea florilor de lavandă.

Pe măsură ce ne mişcăm într-o lume în schimbare fără precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o nouă perspectivă şi viziune asupra îndrăgitei familii a culorii albastru, a explicat Leatrice Eiseman, director executiv al Color Institute al Pantone.

Înglobând calităţile albastrului, având în acelaşi timp o nuanţă violet-roşu, Pantone 17-3938 Very Peri afişează o atitudine spirituală şi veselă şi o prezenţă dinamică ce încurajează creativitatea curajoasă şi exprimarea imaginativă, a mai transmis Institutul.

Culoarea anului 2022, un simbol al vremurilor pe care le trăim

Potrivit companiei, Very Peri, culoarea anului 2022, este un indicator al peisajului actual fizic şi digital.

Citește și: Prin ce dramă trece Niko Delinescu, fosta iubită a lui Cătălin Cazacu: „A murit la mine în brațe. Viața e ciudată”

Moment jenant pentru Prințul Harry într-un magazin din SUA. Ce a pățit ducele de Sussex

Gina Pistol a împlinit 41 de ani! Imagine emoționantă cu prezentatoare TV și cu fiica ei, Josephine Ana

Ce vedete vor participa la „Survivor 2022”

Pantone 17-3938 Very Peri este simbol al spiritului epocii şi al tranziţiei în care ne aflăm. În timp ce ieşim dintr-o perioadă intensă de izolare, noţiunile şi standardele noastre se schimbă, iar vieţile noastre fizice şi digitale au fuzionat în noi moduri, a transmis Pantone, potrivit news.ro.

Pantone a ales încă din anul 2000 culoarea anului. Institutul său de cercetare face analize pe baza tendinţelor pentru a anunţa ce nuanță va predomina în sezonul următor. Anul trecut, pentru prima dată în istoria Pantone, au fost alese două nuanţe drept culoarea anului.

Ultimate Grey (nuanţă de gri) şi Illuminating (nuanţă de galben). Acestea au subliniat modul în care elemente diferite se îmbină pentru a se susţine reciproc şi pentru a exprima cel mai bine starea din 2021. Cu un an înainte, culoarea anului a fost un albastru clasic.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter