De ce este bine să porți roșu în noaptea de Revelion?

De Adina Zamfir, pe

Pregătește-te să porți roșu în noaptea de Revelion pentru că îți va purta noroc tot anul care vine. Nicio culoare nu are atâtea semnificații și mesaje ascunse precum culoarea roșie. Iată de ce este atât de importantă în noaptea de Anul Nou.

Obiceiul de a purta ceva roșu în noaptea de Revelion pare să vină din vremurile medievale, când această culoare era asociată cu magia, cu focul, cu pasiunea și bogăția. Nicio culoare nu este mai puternică decât culoarea roșie care are atât de multe mesaje ascunse!

Cuprins

Tradiții de prin lume

În Italia, exista deja o tradiție mai veche de a purta ceva roșu pe sub haine pentru a ține departe demonii și blestemele. Se spunea despre culoarea roșie că atrage prosperitatea și norocul în viața oamenilor și că îi protejează de rele, de deochi și de vrăjile întunecate.

Din Italia, obiceiul de a purta culoarea roșie a început să se răspândească peste tot în Europa și a devenit una dintre cele mai simpatice tradiții de Revelion. Aproape peste tot în lume se poartă ceva roșu în noaptea de Revelion.

Până și chinezii poartă roșu de Anul Nou, chiar dacă ei sărbătoresc Revelionul mult mai târziu decât restul lumii. Și în China, culoarea roșie semnifică noroc, bogăție, atracție, dragoste și bunăstare.

Cum trebuie să porți roșu în noaptea de Revelion

De ce este bine să porți roșu în noaptea de Revelion?
Inspiră-te din ținutele de gală în culoarea roșie purtate de vedete!

Orice femeie trebuie să poarte o piesă vestimentară de culoare roșie la petrecerea de Revelion. Se spune că lenjeria intimă de culoarea focului va atrage dragostea și vei avea parte de pasiune și iubire tot anul.

Dar la petrecerea de Revelion poți purta multe alte haine și accesorii roșii care te vor pune în valoare. Pornind de la o rochie roșie croită bine pe talia ta, la bijuterii mari și roșii sau pantofi roșii, terminând cu o eșarfă sau cu o poșetă elegantă de culoare roșie, aceste piese te vor scoate în evidență, dacă sunt bine alese și combinate cu restul accesoriilor.

Să nu uităm de eternul ruj roșu clasic, fie mat, fie îmbogățit cu un luciu cremos care conturează atât de bine buzele frumoase și atrăgătoare. Sau de manichiura elegantă în nuanțe de roșu, asortată cu ținuta sau accesoriile roșii.

Și bărbații trebuie să poarte roșu de Anul Nou

Oricât de sobru ar fi partenerul tău la petrecerea dintre ani, și el trebuie să poarte roșu pentru a atrage norocul de partea lui în noul an. Pentru mulți bărbați, cel mai simplu este să poarte lenjerie intimă roșie sau o cravată de un roșu elegant, asortată la o cămașă modernă și la ținuta partenerei.

Iar tu poți pregăti o garoafă roșie să i-o pui în buzunarul de la piept. Nu este greu să incluzi mici accesorii roșii în ținuta soțului sau a iubitului tău de Revelion, iar semnificația acestei culori îl va convinge să o poarte.

Roșu înseamnă dorință, voință, putere, viață, dragoste și pasiune, pe lângă toate celelalte semnificații legate de noroc și de bani. Așadar, și bărbații trebuie să poarte roșu în noaptea de Revelion pentru a atrage mai multă pasiune și dragoste în viața lor.  

Ce alte culori îți poartă noroc de Revelion

poarta-auriu-de-revelion

Dacă nu ești o mare iubitoare a culorii roșii, poartă doar lenjerie intimă roșie, iar pentru ținuta elegantă alege puțin auriu sau argintiu. Aceste culori sclipitoare se spune că atrag norocul în noaptea de Revelion.

Mici accesorii aurii sau argintii sau chiar o rochie elegantă aurie sau argintie va fi de bonton la petrecerea care culminează cu șampanie și focuri de artificii.

Ce culori să eviți de Anul Nou

Multe doamne și domnișoare aleg ținute de culoare neagră pentru petrecerile de seara, mai ales pentru petrecerea de Revelion. Dar negrul nu este cea mai bună soluție să atragi norocul în noul an, din contră, s-ar putea să nu te avantajeze deloc.

Evită galbenul, portocaliul, albul sau albastru, nuanțele stridente de mov, roz sau purpuriu, care nu vor complimenta niciodată o ținută deosebită de petrecere. De asemenea, când porți roșu în noaptea de Revelion, trebuie să alegi o nuanță de roșu deosebită, care să fie deopotrivă elegantă și veselă, fără să fie stridentă sau de prost gust.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter