Cum poți avea conversații secrete pe Facebook Messenger

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Vineri, 28 octombrie 2022, 11:46

Aplicațiile de chat ne-au ajutat în ultimii ani să comunicăm mai mult și mai rapid cu prietenii sau cu familia. De multe ori, însă, ne-am dorit conversații secrete pe Facebook Messenger. Iată cum se face foarte simplu!

Cuprins

Messenger este și va rămâne multă vreme una dintre cele mai populare aplicații pentru conversații și dialog rapid. Dar mulți dintre noi avem nevoie și de conversații secrete pe Facebook Messenger. Află ce înseamnă acest lucru și cum poți avea un dialog secret cu un prieten pe Facebook.

Conversații secrete sau conversații criptate end-to-end

Aplicația Messenger este folosită de peste 3 miliarde de utilizatori, dar mai sunt multe persoane care nu știu că pot avea conversații secrete pe Facebook.

Ce înseamnă aceste conversații secrete? Înseamnă că le poți vedea doar tu și destinatarul lor și că pot fi citite numai de pe telefonul tău sau de pe telefonul lui.

Consersațiile secrete sau criptate ”end-to-end” nu pot fi văzute nici de administratorii de la Facebook și nu pot fi citite de pe alte dispozitive, de pe un laptop, spre exemplu. Adică nu mai poți vedea nici tu conversația respectivă, chiar dacă deschizi aplicația de messenger pe laptopul tău. Ea rămâne doar în telefonul tău și poate fi ștearsă pentru totdeauna, dacă este nevoie.

Cu toate acestea, trebuie să știi că printr-o simplă captură de ecran, conversația secretă poate fi trimisă altor persoane. Dar rolul lor este să rămână secrete între tine și destinatarul lor.

Trebuie să mai știi că aceste dialoguri criptate ”end-to-end” pot fi folosite doar cu telefoane care au sistemul Android sau iOS.

Ce avantaje au conservațiile secrete

Așa cum le spune și numele, conversațiile respective sunt secrete, adică sunt criptate și nu pot fi văzute decât de tine și de destinatarul lor, doar pe telefoanele pe care le folosiți.

Mesajele respective nu sunt trimise în Facebook Cloud Server și nu pot fi văzute de pe alte dispozitive, de pe un laptop sau de pe un calculator, chiar dacă ți se sparge contul de facebook.

Poți trimite mesaje de tip text, poze și gif-uri prin aceste conversații secrete, dar clipurile video nu sunt deocamdate posibile.

Iar marele avantaj este că poți seta o limită de timp până la care ele pot fi citite. Limita de timp poate fi cuprinsă între 5 secunde și 24 de ore. După ce mesajul a fost citit, el se va șterge automat în limita impusă de tine și nu mai poate fi recuperat.

Este important de știut că poți avea conversații secrete pe facebook doar cu persoanele cu care ești deja prietenă.

Cum inițiezi conversații secrete pe Facebook Messenger

cum-trimiti-mesaje-secrete-pe-messenger

Telefoanele de generație mai nouă au deja introdusă opțiunea pentru conversații secrete în aplicația de messenger. Dacă nu găsești această opțiune în Messenger, trebuie doar să intri în Google Play și să instalezi cea mai nouă variantă de Facebook Messenger. Doar aplicația Messenger Lite nu are această opțiune presetată.

Iată ce trebuie să faci:

  • Deschide Messenger, apoi caută în lista de prieteni persoana cu care vrei să inițiezi o conversație secretă;
  • Dă click pe numele persoanei respective și deschide o fereastră de dialog;
  • Apasă pe butonul din dreapta sus, marcat cu litera i, pentru a deschide mai multe opțiuni de conversație;
  • vei găsi aici opțiunea ”go to secret conversation”
  • dă click pe opțiunea de conservații secrete și trimite un mesaj.

Fereastra de dialog pentru conversații secrete este o fereastră separată față de cea folosită pentru aplicația messenger. Vei putea trimite texte, imagini sau gif-uri, dar ea nu este compatibilă pentru conversații de grup.

Cum setezi limita de timp

Limita de timp pentru mesaje este o nouă opțiune pentru conversații secrete pe Facebook pe care mulți utilizatori o consideră utilă. După ce prietenul tău citește mesajul, tu poți seta o limită de timp de la 5 secunde la 24 de ore până la care mesajul poate fi văzut. După care, el se va șterge automat.

Iată cum poți alege un timer pentru mesajele tale:

  • deschide conversația secretă cu prietenul tău
  • dă click pe butonul din dreapta sus
  • alege opțiunea ”timer” sau ”conversații care dispar”
  • setează limita de timp dorită.

Prietenul tău poate schimba oricând limita de timp, dar, dacă mesajele tale nu au fost citite în decurs de 14 zile, ele vor dispărea pentru totdeauna.

Ce se întâmplă cu dialogurile secrete când folosești alt telefon

Dacă folosești două sau trei telefoane, poți descărca aplicația de Messenger pe toate și poți folosi oricând opțiunea de conservații secrete.

Cu toate acestea, trebuie să știi că dialogurile secrete vechi, folosite anterior pe un telefon, nu pot fi văzute pe al doilea sau al treilea telefon. De asemenea, aplicația de messenger va trimite o notificare celorlalte persoane cu care ai intrat în dialog și îi va anunța că tu folosești și alte dispozitive.

După ce activezi Messenger și conversațiile secrete pe un nou telefon, orice mesaje noi secrete pot fi văzute de pe toate telefoanele pe care le deții.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter