Ce a descoperit un bărbat sub casa sa atunci când a vrut să o renoveze

De Unica.ro, pe

Un bărbat din Turcia a făcut descoperirea vieții sale în momentul în care a vrut să își renoveze casa.

În anul 1963, un bărbat din Nevșeir, Turcia, a vrut să își renoveze casa, astfel că a dărâmat un perete din subsol. Mare i-a fost mirarea când a descoperit un tunel aflat sub casa sa.

Dar povestea nu s-a încheiat aici. Acesta a dat peste un sistem complex de tuneluri ce aveau mai multe încăperi ce semănau cu niște peșteri, notează Atlas-geografic.net.

Bărbatul făcuse o descoperire de proporții. Acesta dăduse peste orașul antic subteran Derinkuyu, o parte a regiunii Cappadocia din Anatolia.

Acest oraș subteran este sculptat în întregime în stâncile de sub Cappadocia și ajunge la o adâncime de aproximativ 60 de metri.

Anticul oraș are 18 niveluri. Acolo au fost găsite o biserică, locuințe, depozite și o școală.

Derinkuyu a fost construit pentru a adăposti în jur de 20.000 de persoane. Ceea ce este cu adevărat interesant este că orașul are intrări secrete care sugerează că ar fi fost construit pentru a adăposti oamenii în caz de dezastre naturale sau războaie.

Oamenii de știință au cercetat locul și au descoperit că hitiții au locuit acolo mai bine de 3.000 de ani. În peșteri au fost descoperite mai multe artefacte.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter