Inedit: Top 5 cele mai penibile videoclipuri româneşti

De Diana Zagrean, pe

În ultimii 20 de ani, industria muzicală din România a avut parte de tot felul de apariţii ..interesante. De la trupe de fete cu codiţe, la boy-bands cu cămăşi descheiate şi briză în freză, videoclipurile româneşti au făcut senzaţie. Noi am adunat doar câteva. Iată care sunt cele mai penibile videoclipuri româneşti.
Dinu Maxer şi Deea Ispita – Me and U
Dinu Maxer ar merita un clasament numai al lui, sau, ca să nu fim răutăcioase, un clasament doar al lui şi al colegei Deea (Ispita). Până ne lămurim exact pe cine ispiteşte frumoasa Deea, ce părere aveţi de izul..oriental al piesei? Nu, nu vi se pare, Dinu nu spune nimic în arabă, doar ..crede că sună convingător. „Halam-allam. Iabana-ha-Iabana-he!”?

Non Stop – Jimmy
Geniul liric neînţeles al băieţilor cu voci cristaline de la Non Stop mă fascinează şi astăzi. Melodia face parte din generaţia „e vară, e soare, suntem toţi la mare”. Cu ce să rimeze „bikini” şi să sugereze un bărbat cool? Ce nu înţeleg deloc este ce relevanţă are faptul că sărmanul Jimmy este chel? Sau cum puteau să poarte pantalonii ăia în videoclip.

Spicy – Mi-e frică
Şi mie mi-e frică să mai ascult o dată piesa fetelor de la Spicy. Ce să faci când nu prea ai voce, dar stai bine la capitolul…aspect? Bineînţeles că le explici bărbaţilor puternici de ce ai nevoie de ei, să te apere, să te protejeze, ştiţi voi. Fetele au mai crescut de atunci şi probabil s-au măritat cu bărbaţi generoşi de o oarecare vârstă. Astfel beneficiază de sisteme de securitate performante şi nu mai au de ce să se teamă. Poate doar de posibilitatea unui comeback.

Fernando de la Caransebeş – M-am căsătorit
Ei bine, dragele mele, Fernando este şi el un caz aparte. Mai greu găseşti pe Internet un videoclip mai special. Din toate punctele de vedere. Vă rog să observaţi ce voce incredibilă, ce privire pătrunzătoare şi ce sincope logice de toată frumuseţea ne aruncă direct în faţă Fernando. Că e de la Caransebeş sau de la Popândacii de jos e mai puţin important. Ce contează e că Fernando a fost atât de îndrăgit de publicul internaut, încât a primit un „facelift” şi a lansat o altă capodoperă, numită sugestiv „Castravetele”. Ghiciţi cu ce rimează piesa, va provoc! Până atunci, să ascultăm (sau nu) hitul care l-a consacrat.

Domnul problemă – Beau, beau
Când începi să asculţi piesa, începi să înţelegi de ce simte Domnul Problemă nevoia să bea de două ori. Stereotipurile nevestei cicălitoare şi a bărbatului golan nu au fost niciodată fructificate mai bine într-o piesă. Domnul problemă reuşeşte cumva să ne enerveze încă dinainte de a deschide gura să cânte. Lăsând la o parte lupta dintre sexe, aveţi grijă să nu rataţi piscina plină cu femei uşoare şi şampanie, sau fata de la solar. Nu trebuie să fim aspre, pe vremea aia solarul era o chestie de lux şi plină de bun gust. Cam ca videoclipul acestui „Shaggy” de România. Nu pot decât să sper că a mai rezolvat din probleme în anii ce s-au scurs.

Foto: Thinkstockphotos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter