Inedit: Top 3 milionari care trăiesc ca săracii. Află de ce

De Diana Zagrean, pe

Nu toţi oamenii bogaţi şi-au vândut sufletul şi valorile pentru bani, aşa cum se spune adeseori. Există în această lume milionari care au ales să trăiască cumpătat, ca nişte oameni obişnuiţi, muncind zi de zi sau cumpărând haine de la supermarket. Iată 3 oameni pentru care banii încă au valoare, chiar şi atunci când seiful dă pe afară.

Yu Youzhen, milionara care lucrează ca

gunoier

 
Pentru a-şi educa copiii să fie cumpătaţi şi să simtă valoarea fiecărui ban, milionara din Wuhan, China lucrează zilnic la curăţarea străzilor oraşului.

Ea câştigă un salariu mizer de 1.420 yuani pe lună deşi are o avere enormă, pentru a-şi învăţa copiii că munca este foarte importantă.
În anii ’80, Yu Youzhen şi soţul ei erau simpli fermieri în districtul Huojiawan şi închiriau spaţii în cocioaba lor zilierilor veniţi să muncească pământurile. Strângând bani din chirie, femeia a decis să ridice încă un nivel la casă şi tot aşa, a ajuns să fie prima familie din sat cu o casă de trei etaje.
Citeşte şi 6 vedete autohtone devoratoare de miliardari
Din 1998 până în prezent, femeia lucrează ca gunoier şi se trezeşte zilnic la 3 dimineaţa, pentru ca apoi să măture străzile timp de 6 ore pe zi.
Ea şi-a avertizat copiii că dacă nu se angajează atunci când vor fi adulţi, va dona toate proprietăţile statului, lăsându-i în sărăcie.
Tactica a funcţionat şi acum fiul ei cel mare lucrează ca şofer la o firmă de transporturi, câştigând 2.000 yuani pe lună, în timp ce fiica ei lucrează ca funcţionară, pe un salariu de 3.000 yuani pe lună.

Warren Buffet, miliardarul care donează

peste jumătate din avere

 
Deşi este unul din primii cinci cei mai bogaţi oameni din lume, Warren Buffet încă locuieşte în umila casă cumpărată alături de prima sa soţie în 1958, cu 31.500 dolari.
Miliardarul, preşedinte al corporaţiei internaţionale Berkshire Hathaway nu are bodyguarzi, nici şofer şi conduce o maşină veche şi ponosită.
Citeşte şi Şocant: Top 4 câştigători la loto blestemaţi. Vezi ce au păţit
 
În 2006, Buffet a anunţat că va dona 85% din averea sa unei fundaţii caritabile. Aceasta este condusă de Bill Gates şi soţia lui, care au promis că banii (averea lui Buffet este de peste 45 miliarde dolari) vor fi folosiţi la educarea copiiilor din ţările slab dezvoltate şi la tratarea unor boli grave cum ar fi SIDA, tuberculoza sau poliomielita infantilă.

Karl Rabeder, milionarul care a donat toată

averea şi s-a mutat la munte

 
Karl Rabeder era sărac în copilărie şi a crescut convins că banii aduc fericirea. Karl a descoperit că a fi miliardar nu este atât de satisfăcător cum se aştepta în copilărie.
Astfel, după ce a adunat o avere de 3 milioane de lire sterline, omul de afaceri cu origini modeste s-a decis să ia totul de la zero.
A donat întreaga sumă unor societăţi caritabile înfiinţate chiar de compania lui şi s-a mutat într-o cabană retrasă din pădurile de lângă Innsbruck, în Austria.
Acum trăieşte din 1.350 de dolari pe lună, în timp ce averea lui este administrată de ONG-ul caritabil MyMicroCredit, care finanţează ţările din lumea a treia.
El şi-a vândut vila de la munte din Alpi, casa de vacanţă din Provence, Franţa, avioanele private şi Audi A8-ul pe care le deţinea.
Citeşte şi Incredibil: Top 3 nebuni excentrici
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter