Oraşul unde soarele nu va mai răsări timp de 65 de zile

De Ioana Tătaru, pe
Dacă eşti pasăre de noapte şi trezitul de dimineaţă ţi se pare un adevărat coşmar, ia în considerare emigratul în nordul statului american Alaska. Mai exact, în oraşul Utqiagvik, cunoscut în trecut drept Barrow, unde soarele nu va mai răsări până pe data de 23 ianuarie 2019.

Oraşul Utqiagvik a intrat în iarnă polară timp de 65 de zile

Alaska

Duminică, în oraşul Utqiagvik a răsărit soarele pentru ultima oară în următoarele 65 de zile. Orăşelul a intrat în iarnă polară, anunţă CNN: „Acest lucru se întâmplă în fiecare an. Dacă locuieşti deasupra Cercului Polar, va exista o zi în care soarele va apune şi nu va mai răsări toată iarna. Vestea bună? Va răsări din nou, şi apoi, pe timpul verii, nu va mai apune zile la rând”, a explicat meteorologul CNN, Judson Jones. Utqiagvik nu este singurul oraş care experimentează iarna polară. Timp de aproximativ 2 luni şi locuitorii din Kaktovik, Point Hope şi Anaktuvuk Pas vor intra în iarnă polară. Ultimele răsărituri pe care le vor vedea oamenii din aceste aşezări vor fi la sfârşit de noiembrie – început de decembrie.

Cât despre Utqiagvik, aici soarele a apus duminică, la ora 13:43 şi va mai răsări în data de 13 ianuarie 2019. Asta înseamnă un total de 65 de zile de iarnă polară.

Citeşte şi: -Povestea câinilor care au salvat un oraş întreg de la moarte

-Cum arată oraşul unde s-au interzis maşinile. Paradisul fără claxoane!

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter