Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac nu va fi construit anul acesta

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 24 iunie 2021, 11:07
Timp de 15 ani a fost construit Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, însă anul acesta turiștii nu se vor mai putea caza aici. Și asta pentru că anul acesta hotelul nu va fi mai fi înălțat.

Cauza este vremea prea caldă – stratul de zăpadă este foarte mic, iar gheața aproape că nici nu există. Așadar, turiștii au fost anunțați că nu vor putea fi primiți la Hotelul de Gheață.

Din cauza condițiilor meteorologice nevaforabile, a temperaturilor foarte ridicate față de normalul acestei perioade înregistrate în ultimele săptămâni la Bâlea Lac, echipa proiectului a decis ca lucrările de construire a celui de-al cincisprezecelea Hotel de Gheață, devenit, în ultimii ani, un adevărat simbol al zonei Bâlea Lac, să fie amânate până în luna ianuarie. În aceste zile, la Bâlea Lac temperatura medie zilnică înregistrată e mult mai ridicată față de anii trecuți, stratul de zăpadă e foarte mic, iar gheața aproape că nici nu există pe lacul Bâlea. În aceste condiții, ne este imposibil să începem lucrările la Hotelul de Gheață, astfel că nu vom putea să ne primim oaspeții începând cu sărbătoarea Crăciunului, cum s-a întâmplat până acum”, au transmis reprezentanții Hotelului de Gheața de la Bâlea Lac într-un comunicat preluat de Mediafax.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac nu va fi construit anul acesta

Cameră din Hotelul de GHeață

Singurul hotel de gheață din România este reconstruit de la zero în fiecare an, din blocuri de gheață extrase direct din lac.

În ultimii 15 ani, acest hotel a fost construit la o altitudine de 2.034 de metri, iar temperatura din interiorul acestuia ajunge până la un minim de -2 grade.

Administratorii hotelului au fost nevoiți, anul acesta, să anuleze toate rezervările făcute pentru perioada 20 decembrie 2019 – 20 ianuarie 2020.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter