A găsit un săculeț din mătase în dulapul soției. Când a văzut ce ascundea acolo, a izbucnit în lacrimi

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 28 iulie 2017, 18:44
Un bărbat se pregătea să își îngroape soția, când a deschis dulapul ei și a găsit un săculeț dintr-o mătase fină. După ce l-a deschis, s-a așezat în genunchi și a început să plângă în hohote.

Povestea a fost făcută publică de cel mai bun prieten al bărbatului, care era alături de el în momentul de cumpănă. În ciuda întâmplării triste, fiecare dintre noi avem ceva de învățat din ea:

„În timp ce căuta hainele de înmormântare a soției sale, prietenul meu a dat peste un săculeț din care a scos o rochie de noapte din satin. A strâns-o puternic la pieptul lui, a căzut în genunchi și, printre lacrimi, mi-a spus:

─ Soția mea și-a cumpărat această lenjerie când am fost prima oară la New York, în urmă cu nouă ani. Nu a folosit-o niciodată. Spunea că o păstrează pentru o ocazie spcială… Cred că asta este ocazia.

S-a ridicat în picioare și a așezat rochia lângă celelalte haine, pe care urma să le ducă la pompe funebre. S-a uitat din nou spre mine și mi-a spus:

─ Nu păstra niciodată nimic pentru o ocazie specială, fiecare zi trăită este o ocazie specială. Să ții minte acest lucru!

Au trecut câteva săptămâni de la acea discuție, dar cuvintele lui mi-au rămas întipărite în minte. Acele cuvinte m-au făcut să îmi schimb prioritățile în viață. Acum citesc mai mult și fac mai puțină curățenie. Stau pe scaunul din curtea casei și admir priveliștea, fără să fiu deranjat de buruienile din grădină. Încerc să petrec mai mult timp cu familia și prietenii mei și mai puțin la birou.

Acum îmi dau seama că viața este despre a acumula cât mai multe experiențe frumoase, nu o luptă pentru supraviețuire. Nu mai păstrez nimic, ci mă bucur de tot ce am. Folosesc paharele de cristal la fiecare masă, îmbrac haina nouă chiar și doar pentru a merge la cumpărături. Nu mai păstrez cel mai bun parfum pentru ocaziile speciale, ci îl folosesc de câte ori vreau.

Expresia „într-o zi…” a dispărut din vocabularul meu. Dacă ceva merită văzut, auzit sau făcut, eu vreau să vad, să aud sau să fac chiar acum.

Nu sunt sigur ce ar fi făcut soția prietenului meu dacă ar fi știut că aceea avea să fie ultima ei zi de viață. Cred că și-ar fi sunat toate persoanele dragi.

Îmi place să cred că ar fi ieșit în oraș, la restaurant, și ar fi comandat mâncarea ei preferată. Este vorba despre lucruri simple pe care regreți dacă nu le faci.

Fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut, fiecare secundă… toate sunt speciale. Trăiește pentru azi pentru că este posibil ca mâine să nu mai fii”.

Citește și – Soția lui a murit de cancer. După doi ani, a primit acest cadou din partea ei

Citește și – Povestea emoționantă a tinerei care a fost diagnosticată cu cancer. Ce a făcut în doar 13 zile

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter