FOTO: Top 3 peşteri incredibile! Uite ce locuri superbe!

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 25 mai 2021, 16:41

Natura ne oferă cele mai bune spectacole şi cele mai spectaculoase peisaje. Când vine vorba de peşteri şi locaţii subterane, Mama Natură reuşeşte să îi uimească până şi pe cei mai greu de impresionat turişti. Iată 3 peşteri care te lasă cu gura căscată!
Peştera Fantomei (Venezuela)
„Cueva del Fantasma”, sau Peştera Fantomei, din Venezuela este atât de mare, încât în camera principală încap două elicoptere, care se pot plimba în voie. Nu numai că este o peşteră senzaţională, dar are şi o cascadă şi un platou numai bun pentru fotografii.
FOTO: Top 3 peşteri incredibile! Uite ce locuri superbe!
Majlis al Jinn (Oman)
Majlis al Jinn este peştera care adăposteşte cea de-a doua cameră subterană ca mărime din lume. A fost descoperită în 1983 de un geolog care studia sursele de apă din Sultanatul Omanului. Accesul este dificil şi se face printr-o gaură strâmtă în pământ. Coborârea pe funie se face la 150 de metri, iar fundul peşterii are 300 pe 200 metri. Ca o idee, înauntrul peşterii din Oman încape Marea Piramidă din Egipt.
FOTO: Top 3 peşteri incredibile! Uite ce locuri superbe!
Peştera Waitomo (Noua Zeelandă)
Această peşteră de la antipozi nu este celebră pentru înălţimea plafonului sau pentru apele cristaline din interior. Peştera Waitomo este cunoscută în întreaga lume pentru populaţia de viermi fosforescenţi Arachnocampa luminosa. Aceştia sunt nişte larve care ţes o plasă asemănătoare celei produse de păianjeni. Corpul lor luminos atrage insectele care se prind se mătasea lipicioasă şi astfel devin hrană pentru larve. Milioanele de larve luminoase de pe tavanul peşterii arată ca un cer plin de stele într-o noapte senină şi aceasta este motivul pentru care zona a devenit atracţie turistică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter