Folosești telefonul mobil în timpul mesei? Ce spune Papa Francisc despre acest obicei

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 01 iunie 2018, 23:53
Dacă ești atât de absorbită de telefonul mobil în timpul mesei încât uiți să mai comunici cu cei din jurul tău, atenție! Papa Francisc spune că acest fenomen des întâlnit în rândul tinerilor îndepărtează oamenii și chiar poate destrăma familii.

Citește și – Vorbitul la telefon, motiv de depresie.Tu cât timp vorbeşti zilnic pe mobil?

Suveranul de la Vatican a ținut recent un discurs la o universitate din Roma, unde a criticat locul important pe care îl ocupă tehnologia în timpul meselor tinerilor.

 „Atunci când suntem la masă, dar vorbim cu ceilalți pe telefoanele noastre, trimitem mesaje, nu mai există dialog. Și unde nu mai este dialog, începe războiul. Dialogul care apropie sufletele este un medicamentul împotriva violenței”, a spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc a mai spus că oamenii trebuie să depună eforturi pentru a deveni mai buni, mai politicoși cu cei din jur, în special în societatea din zilele noastre, când a devenit o obișnuință ca oamenii să îi „insulte” pe străini.

Sfântul părinte spune că „acelaşi fenomen se observă de multe ori în timpul campaniilor electorale”: „înainte ca o persoană să termine de vorbit, cealaltă deja vine cu replica. Când nu sunt capabil să fiu receptiv la alţii, să-i respect, să dialoghez, începe războiul”.

Papa Francisc a încredinţat auditoriul că pentru el universitatea este prin excelenţă un loc al dialogului, al drumului făcut împreună, fără strigăte, insulte, dar căutând adevărul, bunătatea şi frumuseţea.

Trebuie să vorbim mai puţin şi să ascultăm mai mult”, a concluzionat Suveranul de la Vatican.

Citește și – Ce se întâmplă în corpul tău când folosești mereu telefonul mobil

Foto – Hepta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter