Florin Busuioc: „În televiziune orice trebuie să fie show”

De Libertatea pentru femei, pe

Simpaticul Florin Busuioc este prezentator al rubricii meteo în cursul săptămânii, actor în două spectacole, tătic devotat în restul timpului şi patriot pe deasupra! Ne-a povestit despre toate acestea şi multe altele.
De cât timp sunteţi Busu de la meteo?
Rubrica meteo a intrat în peisaj de vreo 9 ani. Nu mai ştiu exact. Am pierdut şirul anilor, dar  fără să mă deranjeze absolut deloc acest lucru.

Intuiţi anumite aspecte ale vremii?
Nu poţi să ajungi specialist în meteorologie decât dacă urmezi o facultate de profil, dar în mare parte pot să vorbesc despre fenomene care ar putea să aibă loc într-o perioadă scurtă de timp. Nu pot să spun însă cum o să fie iarna asta. De fapt, nici cei de la INMH nu pot.

Pe micul ecran aveţi ţinute electrice, care atrag atenţia…
Da, sunt pentru show. Şi rubrica meteo, şi orice în televiziune trebuie să fie show.
Mi se pare absolut firesc ca îmbrăcămintea să fie specială, să transmită ceva, şi ţinutele mele chiar atrag atenţia.

Cum îmbinaţi televiziunea cu actoria?
Joc în spectacolele, „Marfă vie”, la ArCuB şi în „Fidelitate”, la Teatrul Act. Sunt spectacole foarte bune, chiar trebuie văzute.

Weekendurile cum vi le petreceţi?
Acasă, cu fetele mele: Natalie (8 ani), Catinca (3 ani), soţia mea, Lili, şi pisica. Mă joc mult cu cele mici, iar de când a învăţat Catinca să picteze, umplem câte 50-60 de foi la o sesiune şi e tot mai bine. Catinca are un simţ al culorilor fantastic. Mie nu mi-ar ieşi aşa ceva. Generaţiile care vin sunt mult mai deştepte decât eram noi la vârsta lor. Copiii sunt îmbibaţi de informaţii, le procesează şi se dezvoltă cu totul altfel.

Pe fetiţe le-aţi vedea artiste?
S-ar putea să fie artiste, contabile, sportive. Nu ştiu cum se va schimba lumea până vor creşte ele. Lumea are transformări neaşteptate şi, cu siguranţă, îşi vor găsi un drum în funcţie de ce le vor oferi vremurile respective.

Vă împăcaţi cu activităţile gospodăreşti?
Da, excelent. Îmi place să fac orice e nevoie: mers la piaţă, spălat vase, gătesc, excepţie fac ciorbele, de asta se ocupă soţia. Nu am prejudecăţi legate de raporturile din familie. A, că nu ştiu să calc, şi e mai bine să facă asta „jumătatea”, este altceva. Uneori încerc, dar la mine toate hainele ajung în final cu pliuri. Nu mă dau înapoi de la nimic. Prima baie a lui Natalie, eu i-am făcut-o la maternitate, în chiuvetă.  

Mai mergeţi cu metroul?

Da. Merg cu metroul, cu tramvaiul, pe jos. Vreau să-mi iau şi bicicletă de vreo 3 ani, dar n-am apucat. Îmi place să mă deplasez în felul ăsta şi mai e ceva. Lumea te percepe mai altfel. Una e să fii cu o maşină pretenţioasă, să pari intangibil, şi alta e să te vadă şi să te poată întreba orice. Nu e plăcut de fiecare dată. Am nimerit şi printre beţivani, în tramvai, care vin să-ţi strângă mâna cinci minute continuu, miros a băutură şi îţi vorbesc incoerent. Ceea ce mai contează este şi ce anume prezinţi la televiziune. Pot fi şi oameni care nu te plac.

NU POT TRĂI FĂRĂ…

…viaţa pe care o am
„Am crezut că nu pot trăi fără teatru, dar am trecut printr-o perioadă de 12 ani în care nu am jucat şi am supravieţuit. Dacă pe 21 decembrie vor crăpa sateliţii, probabil va trebui să mă obişnuiesc fără televiziune. Am crezut că nu pot trăi fără ţigară, dar m-am lăsat şi mi-e foarte bine. Cred că nu aş putea trăi fără viaţa pe care o am acum.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter