Filmul „Blonda”, desființat de critici și public: „Divertisment necrofil, care o exploatează pe actriță”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 05 octombrie 2022, 17:28

Filmul „Blonda” (Blonde) ce spune viața actriței Marilyn Monroe, a fost aspru criticată atât de public, cât și de specialiști.

Producția Netflix, în regia lui Andrew Dominik”, a fost unul dintre cele mai vizionate filme de pe Netflix încă din ziua lansării. Însă nu a avut rezultatele dorite, din contră. Pelicula, care o are pe Ana de Armas în rol principal, a atras criticile tuturor.

Dacă la Festivalul de Film de la Veneția filmul „Blonda” a fost ovaționat timp de 14 minute, în mediul online lucrurile au stat cu totul diferit. Criticii și telespectatorii au descris această peliculă ca fiind „crudă” și „sexistă”, precum și „unul dintre cele mai detestabile filme”, notează Adevărul.

Criticul de film Manohla Dargis a avut una dintre cele mai acide critici.

„Ținând cont de toate ororile pe care le-a îndurat Merilyn Monroe în cei 36 de ani de viață, este o ușurare că nu a trebuit să sufere și din cauza vulgarităților din „Blonda”, cel mai recent exemplu de divertisment necrofil, care o exploatează pe actriță”, a scris Dargis în New York Times.

„Orice altceva lipsește din acest film, inclusiv personalitatea, talentul și inteligența ei”, a mai spus Dargis.

Pelicula are câteva scene care o denigrează pe vedetă, inclusiv una în care face avort, precum și una de sex oral cu președintele John F. Kennedy.

Telespectatorii au descris acestă secvență ca fiind „nebunească și înfiorătoare”, precum și „cea mai degradantă portretizare a lui Marilyn Monroe”.

„Poate nu mai trebuie să lăsăm bărbații misogini să facă filme inovatoare cu femei despre care nu știu nimic”, a scris o persoană pe Twitter.

Un alt internaut a afirmat că filmul există doar pentru „a o pune pe Norma / Marilyn într-o cutie în care să fie abuzată și sexualizată”.

Pe de altă parte, Ana de Armas a fost extrem de lăudată pentru talentul ei.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter