Ce surprize ne rezervă Oscarul în 2012

De Nicoleta Galeteanu, pe

Angajat se pare printr-un contract de către Academia Americană de film, Billy Crystal va prezenta pentru a noua oară gala premiilor Oscar. Dacă la acest capitol nu avem parte de vreo noutate, evenimentul rezervă numeroase surprize la categoria competitorilor, anticipează unii speculanţi.

Iată câteva scenarii posibile care ar putea genera surprize (şi) în acest an la gala Oscar, din 26 februarie.

Cea mai bună actriţă

Ca şi în cazul lui Natalie Portman, toate pronosticurile pentru acest an o indică pe Meryl Streep câştigătoare detaşată, pentru portretul remarcabil pe care i-l face lui Margaret Thatcher în „The Iron Lady”.
Prestigioasa actriţă, favorită şi la Globurile de Aur, are însă o concurentă la fel de redutabilă – Viola Davis. Intrepreta unei servitoare de culoare în pelicula „The Help”, unde joacă alături de Emma Stone, este favorita criticilor care i-au acordat actriţei trofeul lor Critics’ Choice. În ce pirveşte importanţa celor două premii, Critics’ Choice deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar.

Pe de altă parte, nici Meryl Streep nu este imbatabilă, aşa cum pare. În 2010, Sandra Bullock i-a „furat” Oscarul veteranei actriţe, cu rolul din „The Blind Side”, Streep fiind nominalizată pentru rolul din „Julie & Julia”.

O surpriză ar putea fi însă Michelle Williams, pentru rolul lui Marilyn Monroe în „My Week with Marilyn”, speculează editorii de la The Star.

Întotdeauna există surprize…

Fie că este vorba despre cea de pe urmă secţiune, este imposibil ca votul celor aproape 6000 de membri ai Academiei să coincidă exact cu alegerea pariorilor.

Potrivit noului regulament, modificat din nou după ceremonia din 2011, anul acesta nu va mai exista un număr fix de filme care intră în competiţia finală pentru „cel mai bun film”. Lista de nominalizări va cuprinde între 5 şi 10 titluri, alese în funcţie de numărul de votanţi care plasează o anumită peliculă pe primul loc în preferinţe – pragul fiiind de 5% din totalul voturilor pentru primul loc -, aşadar sunt toate şansele ca cele câteva mii de votanţi să fie impresionaţi de vreun film pe care criticii nu l-au prea băgat în seamă.
Fie şi doar pentru mai mult suspans…

De exemplu, în 2006, filmul lui Clint Eastwood, „Letters from Iwo Jima”,  s-a „strecurat” direct pe lista celei mai importante categorii, iar în 1997, Atom Egoyan a figurat printre nominalizările pentru „cel mai bun director” cu „The Sweet Hereafter”. Niciunul nu a câştigat, dar nu se ştie niciodată; odată şi-odată Oscarul va da şi un câştigător imprevizibil.

Cel mai bun regizor

„Nici nu ştiu ce înseamnă Cel mai Bun Regizor”, a glumit umil Michel Hazanavicius, regizorul „The Artist”, după ce a primit premiul Critics’ Choice.

Nu a avut ocazia să afle răspunsul la Globurile de Aur, căci Martin Scorsese a înşfăcat trofeul, pentru cel mai bun regizor cu filmul său „Hugo”.

Ceea ce pare a fi un favorit evident la Oscar, câştigând votul criticilor, Michel Hazanavicius rămâne totuşi un regizor francez în faţa unui comitet de votare în majoritate american.

În schimb, în cazul regizorului american, istoria se poate repeta, ca în 2007, atunci când cu pelicula „The Departed” a luat şi Globul de Aur, şi Oscarul.

Să nu uităm însă nici de ceilalţi pretendenţi – Steven Spielberg cu „War Horse”, Terrence Malick cu „The Tree of Life” sau David Fincher cu „The Girl with the Dragon Tattoo”. Nominalizările sunt mai mult decât evidente, dar nu şi câştigătorul.

Billy Crystal, un „magician” cu experienţă

Momente plăcute ar putea veni şi din partea veteranului Billy Crystal, care a anunţat subtil, într-un interviu, că a pregătit câteva „trucuri” pentru noaptea Oscarurilor, pe care însă, „asemeni unui magician, nu le poate divulga”, citează perezhilton.com

Dacă ne amintim în ce atmosferă monotonă s-a desfăşurat toată gala de anul trecut, prezentată de Anne Hathaway şi James Franco, până şi numai prezenţa unei gazde… obosite, dar cu experienţă, va fi mai interesant de urmărit, căci talentul înnăscut al simpaticului comediant este indiscutabil.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter