Predicţii Oscar 2012: cel mai bun film, cei mai buni actori

De Nicoleta Galeteanu, pe

„Globurile de Aur sunt pentru Oscar ceea ce este Kim Kardashian pentru Kate Middleton”, a spus Ricky Gervais la ceremonia de aseară. Şi totuşi, decernarea Globurilor de Aur este, pentru critici şi pariori deopotrivă, un barometru foarte relevant pentru predicţiile Oscar din fiecare an.
Una dintre ele ar fi că filmul (dintre cele două favorite de obicei) care iau Globul de Aur, nu câştigă şi Oscarul, aceasta fiind o teorie testată dacă ne uităm la istoria câştigătorilor din ultimii ani de la ambele ceremonii de premiere. Anul trecut, The Social Network a luat Globul, iar The King’s Speech, Oscarul, aşa cum în 2010 Avatar a luat Globul şi The Hurt Locker, Oscarul.

Acelaşi raţionament pare să determine predicţiile la Oscar în fiecare an, prin urmare, acelaşi calcul anticipează pronosticul pentru Oscar, rămas valabil şi în acest an. Previziunile celor de la The Guardian confirmă logica alternanţei la cele două premii importante a favoritelor, aşa cum întrevăd criticii publicaţiei britanice.

The Artist” este favoritul celor de la Telegraph, toţi cei cinci specialişti în filme punând pelicula alb-negru pe primul loc în topul filmelor cu cele mai mari şanse în cursa pentru Oscar.
„Tinker, Tailor, Soldier, Spy” (Un spion care ştia prea multe) cu Gary Oldman şi Colin Firth şi regizat de Tomas Alfredson, are de asemenea şanse să fie cel puţin nominalizat, conform tabelului realizat de editorii britanici, alături de drama regizată de Lynne Ramsay, „We Need to Talk About Kevin”, şi „The Tree Of Life”, cu Brad Pitt şi Sean Penn.

Totodată, publicaţia de specialitate „Gold Derby” publică un top cu predicţiile criticilor de top, unde acelaşi musical mut este pe primul loc în competiţia pentru Oscar, urmat de „The Descendants” şi „The Help”. Restul listei de cinci este completat de filmul lui Scorsese „Hugo” şi „War Horse” al lui Spielberg. Pe poziţiile inferioare urmează pelicula lui Woody Allen, „Midnight in Paris”, „Moneyball”, cu Brad Pitt, controversatul „The Girl with the Dragon Tattoo„, de David Fincher, şi abia pe un penultim loc „Copacul vieţii” (The Tree of Life) regizat de Terrence Malick.

Cât despre comedia „Bridesmaids„, pusă pe locul 10, alegerea pare făcută doar pentru a completa toate nominalizările obligatorii.

Nu aceeaşi previziune lansează însă Inside Movies, în a cărui analiză criticul Owen Gleiberman apreciază că „The Artist” lasă impresia finală a unui film prea „gentil”. Acesta pariază în schimb pe producţia lui Tate Taylor, „The Help”.

Nu în ultimul rând, filmul lui Martin Scorsese, „Hugo”, are şanse nu doar să intre în cursa pentru Oscar, ci şi să îl ia, consideră cei de la CinemaBlend, analizând că filmul suedez „Tinker Tailor Soldier Spy” nu ar fi un favorit prea mare pentru Academie, având în vedere originea regizorului, dar mai ales contracandidatul american.

În ce priveşte secţiunile dedicate actorilor, Meryl Streep (The Iron Lady), Glenn Close (Albert Nobbs) şi Tilda Swinton (We Need to Talk About Kevin) sunt primele trei favorite ale celor cinci critici de la The Telegraph, la fel şi Viola Davis (The Help), în timp ce dintre posibilii actori câştigători pe primul loc se află George Clooney pentru rolul din „The Descendants” şi Jean Dujardin din „The Artist”.

Tu ce favoriţi la Oscar ai în acest an?

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter