Fântânile Urbane din Piața Unirii se redeschid cu un spectacol multimedia

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 11 mai 2022, 11:07

Fântânile Urbane din Piața Unirii se vor redeschide sâmbătă, 14 mai, cu un spectacol multimedia. Show-urile de apă, lumini și muzică vor continua în fiecare săptămână, de vineri până duminică, până în luna octombrie.

Fântânile Urbane din Piața Unirii vor încânta trecătorii cu spectacole multimedia care au tematici variate, menite să omagieze valorile românești, cum ar fi personalități din sport, cultură și inovație.

Totodată, aducem în prim-plan una dintre valorile care reușește să unească oamenii către un scop comun – pacea. Vom creiona în explozii de muzică, lumini și culoare un deziderat la care aspirăm cu toții, indiferent de comunitate, vârstă, gen sau religie, au transmis reprezentanții Companiei Apa Nova București.

Programul spectacolelor de la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii

Începând cu data de 14 mai 2022, ora 21:00, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care rulează de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie. Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit.

În lunile iunie și iulie, spectacolele vor începe de la ora 21:30, în luna august vor reveni de la ora 21:00, urmând ca în toamnă să înceapă de la ora 20:00, a mai transmis Apa Nova.

În perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub protecția organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele adiacente.

Citește și: Otilia Bilionera și iubitul arab s-au despărțit. Care a fost motivul

Autoritățile din România nu știu în ce penitenciar este încarcerată Elena Udrea în Bulgaria

Radu Pietreanu, despre lupta cu cancerul la plămâni: „Am și murit un pic, eram un cadavru”

Detalii din culisele relației dintre Alina Sorescu și Alexandru Ciucu. Ce a dus la despărțirea cuplului

Cel Mai Lung Şir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii au fost construite la sfârşitul anilor ’80 și reabilitate în 2018 de Apa Nova, furnizorul de apă şi servicii de canalizare al Capitalei, în baza obligaţiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei.

În urma renovării, fântânile din centrul Bucureștiului au devenit primele din Europa care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație. Sistemul monitorizat complet digital permite controlul fiecărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii au fost recunoscute, omologate şi publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Şir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafaţă a apei de 16.200 m² şi fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei, potrivit news.ro.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter