Fântânile din Piața Unirii se vor redeschide după ce au fost modernizate

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 18 septembrie 2018, 16:51
Fântânile din Piața Unirii se vor redeschide în luna septembrie și cu această ocazie bucureștenii vor putea lua parte la un spectacol special pregătit.

Fântânile din Piața Unirii se vor redeschide, conform anunțului făcut de Primăria Capitalei. Construite la sfârșitul anilor ’80, acestea au fost reabilitate și modernizate, iar în data de 20 septembrie, printr-un  spectacol multimedia și un concert al Orchestrei Simfonice, vor putea fi văzute din nou de public.

Evenimentul „Simfonia Apei” va începe la ora 20, pe o scenă montată în Piața Unirii. Orchestra condusă de dirijorul Tiberiu Soare va cânta alături de pianistul Ștefan Doniga și dansatorii Ana Vișan și Bogdan Iacob.

„Mă bucur că exact înainte de începerea Zilelor Bucureştiului, eveniment prin care se aniversează 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului, precum şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, unul din reperele Capitalei României – fântânile din Piaţa Unirii – se redeschid, după un proces de modernizare şi reabilitare derulat de ApaNova. În urma modernizării, fântânile din această zonă vor deveni un punct central de atracţie urbană, ce va oferi bucureştenilor şi turiştilor spectacole de apă, lumini şi muzică”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Fântâna centrala din Piata Unirii are integrate patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar și proiecții laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa. Vizitatorii vor putea vedea show-urile multimedia în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-21.00.

În 20 septembrie, traficul va fi restricționat în perimetrul Piața Unirii și parcul Unirii, între orele 18:00 – 23:00.

Citește și: 

Poze cu flori de toamnă. Cum plantezi florile în grădină sau în ghiveci

Andreea Berecleanu și-a retras copiii de la școlile de stat. Vedeta a explicat această decizie

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter