5 experienţe de încercat în jurul lumii

De Nicoleta Galeteanu, pe

De la yoga în India până la arta culinară din Hanoi, fiecare loc este recunoscut pentru tradiţiile şi cultura lui care îi defineşte turismul. Dacă te-ai hotărât să o iei pe urmele lui Elizabeth Gilbert
în „Eat, pray, love”, iată -…. experienţe pe care trebuie să le încerci dacă te hotărăşti să ajungi aici.

Găteşte în Hanoi, Vietnam

Un oraş de o cultură fascinantă, Hanoi concentează întreaga artă culinară a Indochinei. Cu o bogată istorie în spate, aici se regăsesc influenţe din ambele culturi franceză şi chineză, astfel că gastronomia a împrumutat măiestria şi diversitatea celor două.

Afundă-te în centrul oraşului; de-ao parte şi de alta a râului Hoi An care traversează Hanoiul, cele mai bune restaurante te aşteaptă la demonstraţii culinare ale maeştrilor, seminarii de gătit şi desigur delicii ale bucătăriei vietnameze din care trebuie să guşti. Există tururi culinare de oraş propuse chiar şi la agenţiile de turism.

Fă yoga în Rishikesh, India

Pentru pasionaţii de experienţe mistice, India este epicentrul spiritual al lumii care conferă vacanţei o dimensiune profundă. Locul unde a luat naştere yoga şi meditaţia îţi propune relaxarea absolută dacă treci pragul Şcolilor de Yoga şi templelor hinduse, o experienţă revelatoare şi cu totul inedită.

De asemenea, mai poţi alege cursuri de stretching, exerciţii de respiraţie sau arta contemplării împreună cu maeştrii de aici.

Kung fu la Templul Shaolin, China

Probabil cel mai faimos templu din China, la Shaolin a luat naştere budismul şi faimoasa artă Kung Fu. Datând de acum 1.500 de ani, lăcaşul spiritualităţii şi al pregătirii fizice remarcabile a dus renumele călugărilor de la Shaolin în întreaga lume.

Mergi dimineaţa la templu când se desfăşoară cursurile de kung fu şi asistă la demonstraţiile călugărilor războinici când sparg bucăţi de zid sau sticla cu un cui.

Învaţă spaniola în Patagonia, Argentina

San Carlos de Bariloche, înconjurat de lacuri glaciare, păduri şi magnificele peisaje spre Anzi, te vor inspira să cauţi lucruri mai creative de făcut în afara programului de vizitat. De exemplu, în două săptămâni poţi învăţa spaniola mai repede decât în orice altă parte într-un an întreg. Cunoscut şi ca „Elveţia din Sudul Americii”, micul orăşel găzduieşte cele mai bune şcoli de spaniolă din Patagonia, frecventate de studenţi din toată lumea.

Din curriculă însă nu neglija nici excursiile opţionale la Catedrala Cerro, cascada Cántaros şi pădurile exotice din jurul oraşului.

Arheologie în Crow Canyon, SUA

Centrul de Arheologie din Crow Canyon, Texas, este extrem de populat în timpul verii, când turiştii din toată lumea vin să facă săpături în căutarea civilizaţiilor indigene.

Centrul deţine un campus de 28 de hectare, locul pe care, în urmă cu 100 de ani, trăiaiu „Ancestral Puebloans”.
Astăzi, locul este un „platou verde”, de unde şi numele Parcului  Mesa Verde, o minune naturală ascunsă pintre pădurile verzi din această zonă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter