Cele mai ieftine destinații însorite în care poți evada iarna aceasta

De Ioana Tătaru, pe
Foarte mulți români, în perioada iernii, își doresc să scape de frig și să evadeze într-un loc cald și însorit. Pentru cei care se gândesc la o escapadă „călduroasă”, pe timp de iarnă, specialiștii vin cu o serie de recomandări.

Specialiştii au analizat costul total al destinaţiilor însorite populare pe durata iernii europene, lunând în calcul zborurile, cazarea la hotel de 3-4 stele, mâncarea, băutura şi transportul public, pentru a dezvălui care este cea mai ieftină destinaţie însorită în această iarnă, arată Adevarul.ro

Chiang Mai este cea mai ieftină destinaţie

Chiang Mai

Chiang Mai are printre cele mai ieftine costuri de zbor şi mâncare, sub 500 de euro, pentru şapte zile de concediu. Călătorii români pot prinde o săptămână de răsfăţ sub soarele din nordul Thailandei pentru aproximativ 924 de euro, având cheltuielile de bază incluse.

Bali

Thailanda s-a dovedit a fi printre cele mai ieftine opţiuni de vacanţă, având alte două destinaţii în top zece cele mai ieftine pentru cei care vor să fugă de iarnă anul acesta. De asemenea, India şi Indonezia sunt următoarele două cele mai ieftine destinaţii. Pentru o săptămână în New Delhi şi, respectiv, Bali, cheltuielile de transport, cazare şi mâncare ajung puţin peste 1.000 de euro pentru români, în fiecare dintre acestea.

Delhi, India

 

Deşi avantajele costurilor de vacanţă sunt mai mici, românii care vor să plece în căutarea zilelor calde în toiul iernii au de înfruntat, în schimb, zboruri mai lungi, cu escale, dincolo de granițele Europei. Există, însă, destinaţii precum: Tenerife (Spania), la aproximativ opt ore de zbor, pentru care românii pot găsi, în acelaşi timp, oferte ieftine la biletele de avion, în medie de 237 de euro. Oraşul european oferă temperaturi blânde, iar costul total pentru cazare, transport, masă şi băuturi este de sub 1.300 de euro.

Destinaţia cea mai populară pentru a scăpa de iarnă este Dubai

Dubai

Dubai este printre destinațiile preferate de români! În timp ce preţurile pentru cazare, mâncare, băuturi şi transport local nu sunt deloc mici, costuri mai scăzute sunt pentru zboruri, cu o medie de 238 de euro, ceea ce menţine Dubai în top 4 cele mai ieftine destinaţii care sunt la mare căutare.

Thailanda câștigă tot mai mult teren în preferințele românilor

Thailanda câştigă tot mai mult teren în preferinţele românilor, trei dintre cele mai populare destinaţii fiind: Bangkok, Phuket şi Krabi. Dintre acestea, Bangkok este a doua cea mai căutată destinaţie de către români pentru  escapade însorite în această iarnă, cu cele mai mici costuri la cazare într-un hotel de 3-4 stele. Pentru o săptămână, românii trebuie să aibă în vedere un buget aproximativ de 479 de euro. Totodată, alături de Phuket, cele două oraşe thailandeze fac parte din top 10 cele mai ieftine destinaţii de vacanţă iarna aceasta. Pentru cei care aleg să se îndrepte spre Krabi, economii vor face în principal la mâncare şi la transportul local, unde costurile sunt printre cele mai scăzute din topul celor mai populare 10 destinaţii.

puket

Destinaţiile pentru escapada de iarnă cele mai ieftine şi populare în rândul românilor se bazează pe căutările făcute pentru zboruri dus-întors pentru un adult, la clasa economică, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2018, pentru călătorii în intervalul 1 decembrie 2018 – 28 februarie 2019.

Citește și: „Ce destinații exotice de vacanță au ales vedetele autohtone”

„Cele mai populare destinații de călătorie în 2018”

Sursă: Adevarul.ro 

Sursă foto: Shutterstock.com, 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter