India, cea mai periculoasă țară pentru a fi femeie. SUA, pe locul 10

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 26 iunie 2018, 18:47
India este cea mai periculoasă țară din lume pentru femei, urmată îndeaproape de Afganistan și Siria, arată un sondaj realizat de Thomson Reuters Foundation în rândul a 550 de experți la nivel global.

Acest sondaj a cerut idenfiticarea primelor 10 țări, din cele 193 ale ONU, periculoase pentru femei în privința serviciilor de sănătate, resurselor economice, practicilor tradiționale, abuzurilor sexuale și non-sexuale și a traficului de persoane, relatează CNN.

Cele 10 periculoase 10 țări pentru femei

  1. India – Cu niveluri ridicate de violență împotriva femeilor, este considerată cea mai periculoasă țară la trei capitole: riscul de violențe și hărțuire sexuală, riscuri decurgând din practici culturale și tradiționale și din traficul de persoane, printre care munca forțată, sclavia sexuală și servitutea domestică.
  2. Afganistan – Experții au arătat că aici femeile se confruntă cu probleme grave după 17 ani de la alungarea regimului taliban. Este cea mai periculoasă țară din trei puncte de vedere: violență non-sexuală, acces la servicii de sănătate și acces la resurse economice.
  3. Siria – se află pe locul trei, după șapte ani de război civil. Aici, femeile nu au acces la serviciile de sănătate, sunt supuse la violențe non-sexuale, ce includ violențe legate de conflict și abuz domestic.
  4. Somalia – Este o țară periculoasă pentru femeile care locuiesc acolo în ceea ce privește accesul la servicii medicale și riscurile ce decurg din practici culturale și tradiționale.
  5. Arabia Saudită – Periculoasă la capitolele acces economic și discriminare, inclusiv la locul de muncă și în privința dreptului de proprietate. De asemenea, există riscuri ce decurg din practici culturale și religioase.
  6. Pakistan – A șasea cea mai periculoasă țară în ce privește resursele economice și discriminarea, precum și riscurile ce decurg din practici culturale, religioase și tradiționale, inclusiv așa-numitele crime de onoare.
  7. Republica Democrată Congo – Milioane de oameni se confruntă cu condiții întrozitoare de trai. Congo este considerată cea mai periculoasă țară pentru femei în privința violenței sexuale.
  8. Yemen – Locul al optulea în clasament la capitolele: acces precar la asistenţă medicală, resurse economice, violenţă non-sexuală, riscuri provenind din practici tradiţionale. Yemen este în continuare afectat de cea mai urgentă criză umanitară din lume, 22 milioane de oameni având nevoie de asistenţă vitală.
  9. Nigeria – Aici, armata este acuzată de tortură, violuri și omoruri împotriva populației civile în nouă ani de lupte. Aici există un pericol mare privind traficul de ființe umane.
  10. SUA – este singura țară occidentală din top 10. Femeile se confruntă cu un risc ridicat de violență sexuală: viol, hărțuire sexuală, coerciție sexuală și lipsa accesului la justiție în caz de viol.

Această anchetă a apărut în urma campaniei #MeToo devenită virală anul trecut, când mii de femei au apelat la această mișcare pentru a-și face cunoscute experiențele de abuz sau hărțuire sexuală.

Citește și: Whitney Houston ar fi fost abuzată sexual în copilărie de verișoara sa

Citește și: O femeie susține că a fost abuzată sexual în casa lui Chris Brown

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter