Eurovision 2019. O eroare de calcul a schimbat clasamentul final

De Unica.ro, pe
După o reevaluare a notelor primite de concurenți din partea juriului Eurovision 2019, reprezentanții competiției muzicale au anunțat că s-a produs o eroare de calcul. 

Oficialii Eurovision au fost nevoiți să refacă punctajul final după ce au descoperit că s-a produs o eroare. Ei au anunțat că juriul din Belarus a fost descalificat, pe motiv că voturile acestuia din prima semifinală au fost dezvăluite împotriva regulamentului, informează news.ro.

„Din cauza unei erori umane, a fost folosit un rezultat colectiv incorect. EBU (European Broadcasting Union) şi partenerii săi regretă că această eroare nu a fost identificată mai devreme şi vor revizui procesul pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”, scrie în mesajul publicat pe site-ul Eurovision.

Astfel, reprezentantul Marii Britanii, Michael Rice, care primise inițial 16 puncte pentru piesa „Bigger Than Us”, dintre care 3 au fost obținute prin votul publicului, a rămas cu doar 8 puncte din partea juriului celorlalte țări participante,

În această situație s-au aflat și alte țări. Norvegia, căreia i-a fost scăzut punctajul, a coborât de pe locul cinci pe şase, iar pe poziția ei inițială a rămas Suedia, cu 334 de puncte. Slovenia a pierdut și ea două locuri, ajungând pe locul 15, chiar dacă a rămas cu același punctaj. Și Australiei i-a fost scăzut un punct, iar Islandei două, dar acestea și-au menținut poziția inițială în clasament, respectiv locurile 9 și 10.

Au fost și țări favorizate de această recalculare. Marele câștigător de la Eurovision 2019, Duncan Laurence, care a reprezentat Olanda cu piesa „Arcade”, a rămas pe prima poziție, dar cu șase puncte în plus, adică 498 în total. Italia, Rusia şi Elveţia, poziționate pe locurile doi, trei şi patru, au primit, de asemenea, puncte.

Cipru şi Malta au urcat în clasament de pe locurile 15 şi 16, pe 13 şi 14. Macedonia de Nord a primit 10 puncte și astfel a urcat de pe locul 8 pe locul 7.

Sursă foto: Hepta.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter