5 emisiuni estivale de altădată

De Nicoleta Galeteanu, pe

Înainte nu trebuia să pleci din faţa televizorului ca să vezi distracţia de pe litoral. Celebrele emisiuni estivale de la începutul anilor 2000 şi moderatorii lor îndrăgiţi te purtau pe litoral…
 …în fiecare weekend.

Îţi mai aminteşti de emisiunile de vară ale televiziunilor? Iată câteva dintre ele, pe care noi le urmăream cu mare interes.

„Steaua ta norocoasă”

În vara lui 2000, sâmbătă seara eram toţi cu ochii pe Pro TV, în timp ce turiştii se înghesuiau să vadă la faţa locului „Steaua ta norocoasă”.

Ediţiile estivale ale emisunii, prezentate de Mihaela Rădulescu, în costum de baie, la complexul Paradis Latino din Jupiter, a fost una dintre emisiunile sale de succes din acei ani, după ce vedeta părăsise nu demult Antena 1.

„Totul va fi bine”

Tot cam pe-atunci, şi Antena 1 îşi disputa ratingul cu un alt program estival la fel de reuşit. Nu era doar cea mai în vogă trupă dance, HI-Q a fost o gaşcă foarte simpatică, cei trei fiind nemaipomeniţi în postura de prezentatori.

După hitul cu care dăduseră lovitura cu un an înainte, Antena 1 i-a delegat pe Dana, Mihai şi Florin cu aceeaşi convingere optimistă pe plaja din staţiunea Olimp, două veri la rând, 2000 şi 2001. Emisiunea era transmisă în direct din Olimp şi avea materiale înregistrate în timpul săptămânii la Costineşti, cu „lipeli” de sezon.
   

„Teo şi vedete cu sacu'”

În 2002, Pro TV a încins ecranul cu un alt show exotic de vară, diferit de şablonul cu care ne obişnuisem deja.   

Cu o idee diferită, „Teo şi vedete cu sacu'” era un reality-show care nu-şi mai invita vedetele pe canapeaua comodă să spună glume, ci le supunea la muncă silnică pe litoralul românesc.

Prin urmare, cele trei vedete erau duse pe litoral şi lăsate de capul lor, fără un sfanţ, aşadar fără nici o posibilitate de cazare sau masă. Acestea trebuia să facă rost de bani, muncind ca zilieri.

Emisiunea, difuzată vreme de şase săptămâni, a prins numaidecât la public şi – cum altfel? – căci Teo Trandafir era gazda perfectă a showului, indiferent de unde transmitea.  

„Vara ispitelor”

De pe nisipul fierbinte din Mamaia, concursul ispitelor a fost de departe cea mai incitantă emisiune estivală a verii din 2001.

Asemeni „Big Brother”- ului de mai târziu, emisiunea îi monitoriza non-stop pe concurenţii neinhibaţi în faţa camerelor de filmat.

Cu despărţiri, drame sentimentale, plânsete şi cereri în căsătorie spontane, participanţii nu s-au stingherit să spună „da” în direct, la televizor. Cosmina Păsărin şi Victor Slav s-au numărat printre concurenţii emisiunii.

„Punem pariu că-i vară?”

Cu un nume cam stupid, emisiunea prezentată de Mihaela Rădulescu pe plaja hotelui Rex a fost poate cel mai de succes program pe care l-a avut vreodată B1 TV în sezonul estival.

În vara lui 2002, producţia pe care Mihaela Rădulescu o făcea în fiecare sâmbătă pe plaja hotelului Rex din Mamaia făcea audienţe uriaşe pentru acest post. Pe lângă divertismentul obişnuit, moderatoarea şi organizatorii introduseseră numere de sport extrem care au captivat telespectatorii: saltul cu tiroliana, bungee jumping, saltul cu paraşuta cu aterizare în piscină. Vezi ce emisiuni merită urmărite la TV în această vară.

Foto: Arhiva Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter