4 emisiuni TV care merită urmărite vara aceasta

De Nicoleta Galeteanu, pe

În afară de show-urile muzicale şi câteva emisiuni stereotipice cu invitaţi, grila de vară a posturilor tv româneşti nu este prea ofertantă. Totuşi, dacă butonezi cu atenţie telecomanda…
…există şi programe care nu te fac să îţi pierzi timpul dacă zăboveşti şi după jurnalul de ştiri.

Iată cinci emisiuni pe care merită să le urmăreşti la TV.

Ellen DeGeneres Show

Preluată de curând şi la noi, după 8 ani de la prima difuzare în SUA, emisiunea lui Ellen DeGeneres este poate cel mai haios show de la Jay Leno încoace.

Actriţa este o gazdă nemaipomenit de amuzantă, iar firea sa degajată şi umorul său involuntar sunt pur şi simplu contagioase. Începând cu Justin Timberlake, Orlando Bloom, Chris Rock şi până la Barack Obama, niciun invitat nu a scăpat de salutul de început, dansul obligatoriu.

Show-ul se înscrie într-adevăr în acelaşi format clasicizat cu invitaţi, dar dacă îl urmăreşti vei vedea cât de diferit este de „Happy hour”, de exemplu, cât de spirituali şi „cooperanţi” devin invitaţii, indiferent de statut şi popularitate, şi cât contează să alegi o gazdă simpatică.  

Emisiunea este transmisă de Euforia TV, de la ora 23.00.

Jamie’s School Dinners

Miai întâi de a fi un program social educaţional inovator, „Jamie’s School Dinners” este, de departe cea mai haioasă dintre emisiunile realizate de celebrul Jamie Oliver.

Show-ul său nu serveşte doar reţete veritabile de preparate, ci şi o porţie sănătoasă de râs, mai ales dacă nu ratezi episoadele în care bucătarul îşi duce munca de lămurire cu preşcolarii.

„The Naked Chef” sau „bucătarul în pielea goală” cum este cunoscut după numele primului său show, încearcă din răsputeri să convingă Guvernul britanic să modifice meniul alimentar din grădiniţe. Mai întâi de toate, Jamie trebuie să îi convingă pe cei mici că legumele sunt mai sănătoase decât fast-food-ul, care nu ştiu cum arată un cartof crud sau o roşie, dar recunosc cartofii prajiţi şi sosul de tomate din hamburger.

Documentarul, tradus „Jamie la cantina şcolii”, este difuzat pe TVR 2, de la ora 13:30.

Top Gear

Este poate cea mai bună emisiune auto din toate timpurile care te ţine cu sufletul la gură chiar şi dacă nu eşti un diletant al vitezei.

Cu cei trei teribili competitori, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, emisiunea este mai mult decât o campanie publicitară extrem de profitabilă; este un show tv incitant, plin de umor, adrenalină şi, nu în cele din urmă, un ghid turistic excepţional prin lume.

Cei trei „piraţi” neînfricaţi ai şoselelor bat lumea în lung şi-n lat în căutare de drumuri perfecte pentru a testa caii putere, bolizi, maşini de epocă sau hârburi şi hibride, în cele mai nebune curse şi cascadorii. Nu lipseşte desigur şarmantul umor britanic.

Transmisă pe Discovery Channel, emisiunea este difuzată în fiecare zi de luni până joi de la ora 23:00 şi în reluare a doua zi de la ora 18:00.

Nimic important

Nu puţini sunt cei care s-au lecuit de emisiuni româneşti după ce au văzut „Pâinea şi circul” servit servit în jacuzzi de Lucian Mândruţă şi Norica Nicolai.

În final, prezentatorul s-a revigorat după baia cu şampon şi a revenit cu o emisiune inteligentă şi foarte captivantă, care să te ţină trează de la 23 şi jumătate, tot la Antena 2.

Fără scandaluri, fără VIP-uri autohtone şi subiecte răsuflate şi veşnice totodată, talk-show-ul lui Mândruţă se numără printre recomandările TV ale verii, care aminteşte de succesul transmisiunilor sale de la concursul de veliere, în Regatta Mării Negre.

Emisiunea este difuzată în direct de luni până joi, de la 23:30. Vezi cinci seriale care merită urmărite la TV.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter