Cum să elimini mirosurile neplăcute din casa ta

De Lumea Femeilor, pe

Mirosul de prăjeală, oricare ar fi el, de aer închis sau de ţigară, este la fel de neplăcut pentru toată lumea. Lumea femeilor te sfătuieşte cum să-ţi parfumezi casa simplu, isteţ şi eficient

Mirosurile de fierturi şi de prăjeală

Pentru a îndepărta mirosurile de fiertură şi de prăjeală, este suficient să topeşti un cubuleţ de zahăr într-un recipient. Camera va fi invadată de un parfum plăcut de caramel. Sau, mai poţi adăuga în ulei, înainte de a-l încălzi, o lingură de ceai cu aromă de vanilie. 

Mirosul de varză

Pentru a îndepărta acest miros, e de preferat să pui, deasupra vasului, în timpul preparării, o felie de pâine. După ce mâncarea este gata, poţi arunca felia de pâine.

Mirosul de ţigară

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a elimina mirosul de ţigară este să deschizi cât mai larg ferestrele. Apoi, treci la curăţarea casei! Mirosul de ţigară se infiltrează peste tot. Începe cu ferestrele, folosind un produs puternic, continuă cu fotoliile, mochetele şi termină cu spălarea perdelelor. Pentru fotolii, mochete sau covoare, foloseşte un burete îmbibat în apă cu detergent.

Mirosul de vechi din dulapuri

Înfige câteva cuişoare într-o portocală şi vei vedea că peste tot, în dulapuri, se va împrăştia un miros plăcut.

Mirosul de vopsea

Mirosul de vopsea poate fi eliminat dacă, în camerele proaspăt vopsite, vei împrăştia farfurii pline cu lapte cald. Sau, dacă îţi este mai la îndemână, pune în mijlocul camerei un vas cu apă, cu un sfert de ceapă în el. Închide uşa pentru câteva ore şi vei observa că mirosul va dispărea ca prin minune.

Mirosul de aer închis

Mirosul de stătut sau de aer închis se elimină vaporizând oţet alb pe mochete sau pe covoare. Închide ferestrele timp de o oră, după care aeriseşte bine camerele.

Mirosul de vechi din lenjerii sau ţesături

Înainte de a trece la spălarea rufelor, presară din abundenţă, pe ele, bicarbonat de sodiu.

Mici trucuri înmiresmate pentru casa ta

Efecte parfumate mai poţi obţine dacă pui, în cuptorul semideschis, dat la o temperatură scăzută, o folie din aluminiu pe care să presari cuişoare, coji de portocală sau de lămâie. La fel de eficace este şi uleiul din esenţă de pin, într-un bol aşezat pe un calorifer sau pe orice altă sursă de căldură (chiar şi pe becuri).

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter