Ce înseamnă succesul? Mai mulți specialiști în psihologie, medici și oameni de știință se reunesc la București pentru a discuta despre acest lucru

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 12 mai 2022, 15:47

În cadrul evenimentului „Educație pentru succes” se vor reuni mai mulți specialiști în psihologie, medici, oameni de știință și specialiști în educație, pentru a discuta despre ce înseamnă succesul, mai ales în contextul actual.

Șaisprezece vorbitori de top se vor reuni la București Auditorium Pallady, pentru evenimentul EDUCare – Educație pentru succes. Gáspár György, Diana Stănculeanu, Oana Moraru, Raluca Anton, Oana Niculae, Dr. Mihai Craiu și Valeriu Nicolae sunt doar câțiva dintre invitații cu care participanții la conferința Educație pentru succes se vor întâlni față în față pe 21-22 mai, la București Auditorium Pallady. 

Evenimentul este primul de această anvergură în ultimii 2 ani, reunește specialiști în psihologie, medici, oameni de știință, specialiști în educație care abordează în prezentările lor multiplele fațete ale succesului.

„Succesul și-a schimbat mult definiția în ultimii doi ani, pentru fiecare dintre noi”, a explicat Petruța Tașcă, Managing Partner Mozaic Media, organizator al evenimentului. „Ca părinți care am trecut printr-o pandemie, ducând copiii la școala online și educându-i între două ședințe de zoom, ne-am redefinit cam toate conceptele care, însumate, formau imaginea succesului în viață, pe care ni-l doream pentru noi și copiii noștri”.

Petruța Tașcă a mai spus: „Am (re)învățat să prețuim relațiile, sănătatea fizică și mintală, tehnologia, libertatea, comunitatea. Am început să ne raportăm diferit la bani, educație, stimă de sine, toleranță, informație sau viitor. Și a fost nevoie de o pandemie și de un război la granițele noastre, pentru a realiza că dincolo de propriile definiții date succesului, adaptabilitatea este o componentă importantă în alchimia lui”.

Printre temele abordate în prima zi a conferinței se numără:

  • Sănătatea mintală a copilului, o cale către evitarea dependențelor;
  • Valoarea banilor, valoarea lucrurilor;
  • Știinta relațiilor;
  • Amintiri din viitor: copiii si tehnologia viitorului.

În a doua zi de eveniment se va vorbi despre:

  • Plictiseală, între pericol și muză creatoare;
  • Educație pentru sustenabilitate;
  • Importanța lecturii în copilărie;
  • Cum educăm stima de sine a copiilor;
  • Educația pentru toleranță și diversitate;
  • Știrile false și cum ne învățăm copiii să le combată. 

Moderatorul conferinței Educație pentru succes este Alex Zamfir, blogger și fondatorul The Funny Brand. Participarea la eveniment se face pe bază de bilet, iar 30% din încasările pentru bilete se redirecționează către Asociația Magic, organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter