Eclipsă totală de Soare pe 21 august. Imagini LIVE NASA

De Amelia Matei, pe
Pe 21 august va avea loc cea de-a XI-a eclipsă de Soare din acest secol, iar NASA va transmite în direct acest eveniment astronomic rar cu ajutorul unor aeronave, baloane de altitudine mare, dar și de la bordul Stației Spațiale.

Eclipsa totală de Soare din 21 august va fi vizibilă în 14 state americane — din Oregon, în nord-vest, și până în Carolina de Sud, în sud-est., dar și în unele părți din Europa (Islanda, Scoţia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Spania şi Portugalia).

În fiecare dintre cele 14 state americane, eclipsa totală de Soare va dura cel mult 2 minute și 40 de secunde.

La scurt timp după ora 9:15 a.m., ora Pacificului (19.15, ora României), Luna se va extinde către zona superioară din dreapta Soarelui. Astfel, Luna va acoperi câte puţin cercul solar, ajungând într-o singură oră să acopere întregul disc.

În acest punct, singurul mod prin care poţi observa o schimbare a nivelului luminii este prin utilizarea unor ochelari speciali pentru eclipsă.

Eclipsa totală de Soare de pe 21 august va fi transmisă în premieră mondială pe Internet printr-un love streaming, cu ajutorul unor baloane cu heliu care vor decola din mai multe zone din Statele Unite pentru a oferi internauților imagini inedite din timpul acestui eveniment astronomic.

Baloanele din latex, ce au înălțimea de 2,7 metri și sunt umplute cu heliu, vor fi echipate cu camere video de înaltă rezoluție, camere fixe și computere. Ele vor fi lansate din peste 50 de localități americane și vor transmite imaginile captate către Pământ.
Poți urmări imagini live NASA cu eclipsa de Soare de pe 21 august urmând link-ul: https://stream.live/

Specialiștii informează că următoarea eclipse solară totală se va produce în data de 2 iulie 2019 și va fi vizibilă deasupra Oceanului Pacific, inclusiv în anumite zone din Argentina și Chille.

Citește și – Ce fac zodiile în timpul eclipsei

Citește și – Tot ce trebuie să știi despre al 13-lea semn zodiacal

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter